Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Kacsamell, petrezselyem veloute, zöldfűszeres gnocchi, sültpaprika salsa- Spoon Cafe & Lounge

2014. április 16. - Thermomix Blog

photo4_1397654013.jpg_3264x2448

A gasztronómiai élmény mellett parádés kilátásban- Budai vár, Lánchíd- lehet részünk mindazoknak, akik ellátogatnak a Spoon Cafe & Lounge fedélzetére.

Az étterem étlapja széleskörű - a magyar specialitásokon keresztül a külföldi trendek elvárásainak is megfelel, továbbá a távol-keleti konyhák választékát is kínálja.

Gondolom, az nem kérdés, hogy használnak-e Thermomixet- természetesen igen, sőt nem is egyet! ;)

"Félelmetes állagot érek el a vele. Nagy hasznát vesszük a molekuláris gasztronómiában, mert fontos a beállított hőmérséklet. Nagyobb rendezvényeken a hollandi alapú mártásokat készítjük Thermomixszel, emellett saját fűszerkeverékeket csinálunk- pl. a most étlapon lévő szürkemarha fűszerpáca is ebben készült. Aprító funkcióját maximálisan kihasználjuk, emellett krémleveseket, püréket készítünk vele. Kiemelném még: a mérleget szeretem. Próbáltuk a pároló részt is, használgatjuk, maximum 4 fős rendelés esetén és inkább hal párolására."- Szűcs Róbert chef- Spoon Cafe&Lounge

Kacsamell, petrezselyem veloute, zöldfűszeres gnocchi, sültpaprika salsa

Hozzávalók:

2 db kacsamell

frissen őrölt fekete bors

olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vákuumzacskóban, vízfürdőben, a párolókosárba helyezve 60p/60°C/1 fokozaton pároljuk.

2. Ezután serpenyőben, kevés olívaolajon, először a bőrös felével megsütjük, mindkét oldalát kb. 1-1 percig. Tálalás előtt minimum 5 percet pihentetjük.

 

Petrezselyem velute:

Hozzávalók:

4 szár petrezselyem gyökér

6 csokor petrezselyemzöld

kis darab vaj

4 szál újhagyma

2-3 ek. tejszín (min. 30% zsírtartalmú)

100 g zöldségalaplé

frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. 2 szál petrezselyem gyökeret a keverőedénybe teszünk 15mp/10 fokozaton aprítjuk.

2. Hozzáadjuk a zöldségleves alapot, a másik két feldarabolt gyökeret, az újhagymát, sózzuk majd 10p/100°C/6 fokozaton puhára főzzük.

3. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, a vajat, a tejszínt 2p/10 fokozaton pürésítjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük és átszűrjük.

Gnocchi:

Hozzávalók:

100 g víz

100 g liszt

80 g vaj

3-4 db tojás

zsálya, kakukkfű, snidling- kis csokornyi, finomra vágva

Elkészítés: 

1. A vizet, a vajjal 4p/100°C/1 fokozaton felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk 2p/3 fokozaton összekeverjük. A tésztának teljesen össze kell állnia.

3. A hőfokot visszavesszük 70°C-ra, mikor elérte a hőfokot hozzáadjuk a zöldfűszereket, a tojásokat egyesével és 3p/3 fokozaton összekeverjük. A tésztát félretesszük és kihűtjük.

4. A kihűlt tésztát habzsákba töltjük, és egyenes csövön át nyomva 3-4 centiméteres darabokat vágunk. Sós vízben, pár perc alatt készre főzzük.

Sültpaprika salsa:

Hozzávalók:

4 db kápia paprika

1 db zöldalma

snidling, finomra vágva

frissen őrölt bors

pár csepp extra szűz olívaolaj

Elkészítés: 

1. A paprikákat nyílt lángon feketére sütjük, majd folpackba csomagolva 10 percig pihentetjük, kihűtjük.

2. A kihűlt paprikákat megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, erét kiszedjük. A zöldalmával, snidlinggel együtt a keverőedénybe helyezzük, rácsöpögtetünk néhány csepp olívaolajat, borsozzuk 5mp/4 fokozaton aprítjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr166040822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr