Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Házi pita

2014. szeptember 23. - Thermomix Blog

FullSizeRender.jpg

 

Elég gyakran készítek itthon gyrost, van is róla recept a blogon. Eddig mindig tortilla-t sütöttem hozzá, pitával nem mertem próbálkozni eddig. Már bánom, mert annyira egyszerű és könnyű elkészíteni. Tökéletes lett! :) Ráadásul a boltban vagy pékségben vásárolt a nyomába sem ér. Próbáljátok ki!

Házi pita

Hozzávalók (10 db):

100 g búza

100 g rozs

360 g kenyérliszt

10 g himalája só

15 g cukor

30 g élesztő

385 g víz

15 g olívaolaj

Elkészítés:

1. A búzát és a rozst tegyük a keverőedénybe és őröljük lisztté 1p/10 fokozaton.

2. Adjuk hozzá a további alapanyagokat, arra vigyázzunk, hogy a cukor és a só ne érintkezzen az élesztővel. Dagasszuk meg 3p/lezárt üst/búzakalász fokozaton.

3. Kiolajozott tálba tegyük félre, a tetejét is kenjük meg olajjal és kelesszük 1 órán át.

4. A megkelt tésztát vastagon lisztezett asztalon 10 egyenlő darabra vágjuk, majd vizes konyharuhával letakarva további 20 percig kelesztjük.

5. Ezután  gömbölyítsük ki a tésztadarabokat és egy nyújtófa segítségével kb. 15 cm átmérőjű kört nyújtsunk belőle. Majd további 5 percig pihentetjük.

6. 250 fokra előmelegített sütőben (ráccsal együtt, légkeverésen) 5 percig sütjük a rácson. Nedves konyharuhával takarjuk le a kész pitákat, hogy finom puha maradjon.

Ízlésünknek megfelelően készíthetünk belőle falafelt, gyrost, tálalhatjuk hummus mellé. Becsomagolva, teljesen kihűtött állapotában le is fagyaszthatjuk.

FullSizeRender2.jpg

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr466724757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr