Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Pestos csirkemell

2015. április 27. - Thermomix Blog

Nagyon gyorsan elkészíthető, jól variálható recept. Akár ebédre, de akár vacsorára is tökéletes. Burgonyapüré, édesburgonya-püré, párolt vagy sült zöldség remekül passzol hozzá.

Pestos csirkemell

Hozzávalók:

500 g csirkemell filé

50g parmezán, darabolva

30g pecorino, darabolva

30g fenyőmag vagy napraforgómag

1 gerezd fokhagyma

80g bazsalikomlevél vagy rukkola vagy medvehagyma vagy bébispenót

150 g extra szűz olívaolaj

Fél teáskanál só

6-8 szelet bacon

500 g víz

2-3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit klopfoljuk ki. Enyhén az egyik oldalát sózzuk.

2. Tegyük a parmezánt és a pecorinót az üstbe, reszeljük le 15mp/10 fokozaton. Tegyük egy tálba és rakjuk félre.

3. Tegyük a fenyőmagot, fokhagymát, bazsalikomot és olívaolajat az üstbe, aprítsuk 20mp/7 fokozaton.

4. Adjuk hozzá a sót, reszelt sajtot és a zsemlemorzsát majd keverjük össze 20mp/4 fokozaton

5. A csirkemellek közepére halmozzuk a pestot, majd bacon szelettel tekerjük fel és helyezzük a Varoma tálcára/tálba.

6. Mérjünk a keverőedénybe 500 g vizet vagy alaplevet majd 25p/Varoma/1 fokozaton pároljuk át. Ezután tegyük előmelegített 220 fokos sütőbe grill fokozaton, hogy egy kicsit a bacon rápiruljon.

Tetszőlegesen tálalhatjuk akár rizzsel (ebben az esetben 800 g vizet mérjünk a keverőedénybe, tegyük bele a párolókosarat, mérjünk bele 220 g rizst), burgonya- vagy zöldség-pürével, de akár a képen látható joghurtos sült karfiollal is.

A zsemlemorzsa csak arra szolgál, hogy nehogy kifolyjon belőle a pesto, ha csak a pestot készíted el, a zsemlemorzsát nem kell beletenni.

A pesto bátran variálható, készülhet rukkolából, medvehagymából, spenótból de akár snidlingből is.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr297354208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.28. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr