Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Szűzérme fűszeres morzsában spárgával

2015. május 04. - Thermomix Blog

Hihetetlen egyszerű, gyors, nagyon finom és még mutatós is ez az étel. Egyetlenegy hibája van, nem lehet belőle eleget készíteni. Hollandi mártást feltétlenül csináljatok mellé... :)

Szűzérme fűszeres morzsában spárgával

Hozzávalók:

500 g sertésszűz

250 g spárga

2 db zsemle

1 gerezd fokhagyma

1 csokor metélőhagyma/petrezselyem vagy ízlés szerint bármilyen zöld fűszernövény

2 ek. mustár

2 ek. olívaolaj

bors

3 dl alaplé vagy víz +TM ételízesítő

2 dl fehérbor

pár csepp citromlé

Elkészítés:

1. A szüzet hagyjuk egyben. Sózzuk, borsozzuk, majd a páccal jól dörzsöljük be (mustár, olívaolaj, só, bors) és hagyjuk állni 1-2 órát a hűtőben.

2. A spárgát zöldséghámozóval pucoljuk meg, sózzuk, borsozzuk és csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.

3. Tegyük a keverőedénybe a zsemléket, a fokhagymát és a fűszernövényt majd aprítsuk 10mp/9 fokozaton. Tegyük félre egy edénybe a morzsát, a keverőedényt öblítsük el.

4. Tegyük a keverőedénybe az alaplevet és a bort, a Varoma tál felső tálcájára a szüzet és pároljuk 30p/Varoma/1 fokozaton. Az utolsó 6 percben tegyük a Varoma tál alsó részébe a spárgákat.

5. Az átpárolódott húst még melegen forgassuk bele a morzsába- minden oldalára kerüljön- majd 220°C-ra előmelegített grill fokozatú sütőben pirítsuk rá minden oldalát. Kb. 2 perc oldalanként.

Szeletelve tálaljuk. Sült újburgonyával is nagyon finom.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr787429634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr