Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Epres chia puding

2015. augusztus 27. - Thermomix Blog

Chia magról gondolom már mindenki hallott. Manapság az egyik legmenőbb "superfood"-ként tartják számon. Azt tudtátok, hogy eredetileg állateledelként forgalmazták?! Azonban több kutatás is rávilágított, hogy gyógyító hatása nagyon erős, oldalakat lehetne belőle írni. Gyógyító tulajdonsága leginkább a nagyon magas Omega-3 tartalomnak köszönhető. Önmagában kicsit mogyorós az íze, így jól passzol különböző ételekhez, salátákhoz. Ráadásul képes nagy mennyiségű folyadékot elnyelni, így eltelíti a gyomrot, a szénhidrát felszívódás lelassul ezért később éhezünk meg. Ezt a nagyszerű pudingot mi reggelire szoktuk enni, de akár desszertként is megállja a helyét. Este összekészítem, megy a hűtőbe és kész is a reggeli. Bármilyen gyümölccsel, lekvárral, de még kakaóval, kókuszreszelékkel is variálható.

Epres chia puding

Hozzávalók (2 személyre):

2,5 dl mandulatej (bármilyen tejjel elkészíthető)

25-30 g chia mag

eritrit vagy bármilyen édesítő ízlés szerint porított formában

Rétegezéshez:

eper

Tm eperlekvár

Elkészítés:

1. Tegyük a puding alapanyagait egy tálba, keverjük össze és hagyjuk 10-15 percig kicsit kocsonyásodni.

2. Egy tálba vagy pohárba rétegezzük a lekvárt, gyümölcsöt és a pudingot, majd tegyük hűtőbe. Ha már teljesen bekocsonyásodott akkor fogyasztható.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr487738930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr