Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Torma variációk

2015. április 03. - Thermomix Blog

Mi Themomix használók vagyunk olyan szerencsések, hogy a leghálátlanabb konyhai műveletet, a tormareszelést is megússzuk. 3 féle receptet osztok meg veletek, az alap az ecetes torma és ebből gyakorlatilag egy kis fantáziára bízva bármilyen tormamártás elkészíthető. Az eceteshez a bátrabbak tehetnek egy kis gyömbért, a majonézes változathoz adhatunk sült céklapürét is. 

Ecetes torma

Hozzávalók:

1 db torma

50 ml fehérborecet

80 ml víz

4 tk. cukor

1/2 tk. só

Elkészítés:

1. A torma kivételével tegyünk minden hozzávalót a keverőedénybe és melegítsük fel 3p/80°C-on. 

2. Amíg melegszik pucoljuk meg a tormát, vágjuk akkora darabokra, hogy két késél közé beférjen, tegyük a keverőedénybe, majd 15mp/8 fokozaton aprítsuk. Ha még krémesebbre szeretnéd további 15 mp/6 fokozaton aprítsd. 

Légmentesen záródó üvegbe téve 1-2 hónapig eláll.

Almás-joghurtos torma

Az ecetes torma 1/3-át használtam hozzá. 1 db almát megpucoltam, negyedeltem, majd hozzáadtam a keverőedényben lévő 1/3-ad ecetes tormához. 10mp/5 fokozaton aprítottam, majd kb. 1 dl tejszínt hozzáadva 10mp/ 4 fokozaton összekevertem. Légmentesen záródó üvegben 1 hétig eláll.

Majonézes torma

Az alap itt is az 1/3-ad ecetes torma, adjuk hozzá 1 db tojás sárgáját, kis tk. mustárt, tk. citromlevet, 1/2 tk. sót. Tegyük a fedelet a keverőedénybe, mérőpohár legyen a helyén, 3p/3 fokozaton keverjük a hozzávalókat, majd öntsünk a fedélre 150 ml olajat és hagyjuk becsöpögni. Légmentesen záródó üvegben 1 hétig biztos, hogy eláll.

Felcímkézett üvegekben még tökéletes gasztro ajándék is lehet. 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr477336790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr