Egyszerű, nagyon gyors, isteni finom. Fogyókúrázóknak ebédre, tejallergiásoknak és laktózérzékenyeknek bármikor. Gluténérzékenyek quinoaval készítsék, így nekik is tökéletes lesz. Feltétlen próbáljátok ki, ha szeretitek a húsokat gyümölccsel kombinálni.
Kókusztejszínes ananászos csirkemell bulgurral
Hozzávalók (2 főre):
1/2 csirkemell kockázva
1/2 ananász (kisebb ananásznak a fele), megtisztítva, kockázva
2 dl cocomas kókusztejszín
1 újhagyma
1-2 szelet friss gyömbér
2-3 ek. olvasztott kókuszzsír
friss koriander
só
frissen őrölt bors
ízlés szerint pici chili (elhagyható)
120 g bulgur
Elkészítés:
1. Tegyük az újhagymát a keverőedénybe és aprítsuk 5mp/5 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a gyömbérszeleteket, a kókuszzsírt és dinszteljük meg 2p/120fok/1 fokozaton. A gyömbért ekkor ki lehet venni belőle, ugyanis csak az illóolajaira van szükség. De benne is lehet hagyni, ha szeretitek.
3. Adjuk hozzá a csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal és főzzük 7p/100fok/visszaforgató/1 fokozaton.
4. Tegyük a keverőedénybe az ananászokat és a koriandert (hagyjunk a tálaláshoz is, ha chilit is teszünk bele, akkor azt is most adjuk hozzá) és főzzük további 3p/100fok/visszaforgató/1 fokozaton.
5. Öntsük bele a kókusztejszínt és főzzük össze 3p/100fok/visszaforgató/1 fokozaton.
Tálalásnál szórjuk meg a maradék korianderrel.
Bulgur elkészítlése:
1. Mérjünk 1000g vizet a keverőedénybe, majd forraljuk fel 5p/100fok/1 fokozaton.
2. Sózzuk meg a vizet, tegyük a keverőedénybe a párolókosarat, mérjük bele a bulgurt és pároljuk át 10p/100fok/1 fokozaton.
A bulgur főzési ideje eltérhet, de a csomagolásokon megtaláljátok. Nekem a bio bulgur forrásban lévő vízben 10 perc elkészítési időt írt.