Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Mangós sticky rice (mangós kókusztejes rizs)

2015. június 24. - Thermomix Blog

Igazi thaiföldi desszert. Aki szereti a tejberizst ezért a receptért rajongani fog. A Bourbon Keratív Élmény Konyha thai kurzusán is hatalmas sikert aratott. A mangó helyettesíthető szinte bármilyen gyümölccsel, például eperrel, málnával vagy banánnal is.

Mangós sticky rice (mangós kókusztejes rizs)

Hozzávalók:

1 nagy érett mangó (ennek hiányában mangó konzervet vagy fagyasztott mangót is használhatunk)

220 g glutinous rizs (ragadós rizs, ázsia boltban illetve nagyobb áruházláncokban kapható, de sima fehér rizzsel is elkészíthető, ebben az esetben 1 éjszakára áztassuk be annyi vízbe, hogy ellepje)

2,5-3 dl sűrű kóksztej vagy kókusztejszín (konzervdobozos vagy Cocomas)

1 l víz

50-100 g  porított eritrit vagy porcukor

csipet só

kevés szezámmag

Elkészítés:

1. Öntsük a keverőedénybe a vizet, tegyük bele a párolókosarat és mérjük bele a rizst majd pároljuk 45p/100fok/1 fokozaton.

2. Tegyük ki egy tálba az elkészült rizst öntsük rá a kókusztejet majd adjuk hozzá a cukrot ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen. Keverjük össze egy kanál segítségével és hagyjuk letakarva kihűlni.

Mangóval tálaljuk.

Tálalás előtt egy bizonyos keményítős szósszal is meglocsolják a rizst. Ehhez 1-1.5 dl kókusztej, csipet só, 1,5 tk. cukor/eritrit és 1,5 tk. kukorica- vagy tápióka keményítőt összekeverünk egy kis tálban majd ez kerül rá a rizs tetejére és rá- vagy mellé a mangó illetve a gyümölcs. Van olyan tradicionális recept, ami azt írja, hogy enélkül nem is sticky rice a sticky rice, de van olyan is, ami meg sem említi... Valószínű ez is ahány ház, annyi szokás szerint készül.

Érdemes kipróbálni, szerintem ízleni fog. :)

 

 


Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr867570118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr