Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Az igazi Pad Thai receptje

2015. július 07. - Thermomix Blog

Imádom az ázsiai konyhát! Ezt a receptet pedig különösen, főleg ilyen hőségben, mert nem kell órákig a konyhában állni, 15 perc alatt elkészül. A recept pedig egyenesen a Padthai Wokbárból, Caikam thai séftől származik. Az alapanyagok beszerzése után -ázsia bolt, áruházláncok, Culinaris- otthon is bátran lehet vele próbálkozni, de csak és kizárólag jó minőségű, vastagfalú wokban szabad elkészíteni.

Az igazi Pad Thai receptje

Hozzávalók (2 fő részére):

120 g 2-3 mm vastag rizstészta

60 ml tamarind lé (vagy tamarind paszta kevés vízzel elkeverve)

60 g pálmacukor

40 ml étolaj

2 gerezd apróra vágott pirított fokhagyma

100 g tofu, kockázva

200 g marhahús/rák

2 db tojás

100 g babcsíra

2 szál újhagyma

Fél-1 chili, ízlés szerint

50 g pirított, nem sózott mogyoró

Elkészítés:

1. Készítsük el a rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint.

2. Amíg ázik keverjük össze a halszószt, a tamarindot, a pálmacukort és a pirított fokhagymát egy kis edényben. Kóstoljuk meg, ha túl savanyú adjunk hozzá pálmacukrot, ha édes, tamarindot. Vágjuk apróra a chilit és adjuk a szószhoz. A húst vékonyan (!!) csíkozzuk fel. (Ha kicsit fagyott a hús akkor könnyebb szeletelni, de ezután meg kell várni, hogy teljesen felengedjen, a felesleges nedvességet itassuk fel róla.)

3. Készítsünk mindent magunk köré és indulhat a varázslat.

4. Rakjuk fel a wokot a legmagasabb hőmérsékletre, csak forró edényben kezdjük el a főzést. (Ellenkező esetben a hús párolódni fog és rágós marad.) Tegyük bele az olajat, majd amikor már ez is felforrósodott kezdjük a hússal. Mikor megpuhult üssük bele gyorsan a két tojást. Keverjük, míg darabokra nem esik a tojásrántottánk.

5. Ezután adjuk hozzá a tésztát, az előre elkészített szószt és kevés vizet. Forgassuk, míg száraz nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tofut, a babcsírát, újhagymát, pirított mogyorót, kicsit sózzuk majd pirítsuk készre.

6. Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel, egy lime gerezdet tegyünk a tészta közepére, fogyasztás előtt locsoljuk is meg vele.

Tipp: Ne féljetek saját ízlésetek szerint kísérletezni, variálhatjátok zöldséges feltétekkel, édes-savanyú, pikáns szószokkal.

Jó étvágyat!

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr527607614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazareus 2015.07.09. 11:41:16

Hmm... tetszik... csak az a baj vele, hogy lehet, hogy 15 perc alatt megvan, de amig beszerzem az alapanyagokat az másfél nap, ráadásul hamar meg is romlanak (1-2 nap), és hát ki akar 3 napig csak pad thai-t enni? 100 grammos tofut meg nehéz venni, a hentes arcáról nem is beszélve, ha kérek 200 gramm marhahúst.

Thermomix Blog 2015.07.09. 14:46:57

@Nazareus: Érdemes nagyobb baráti társassággal készíteni, programnak is jó. :)
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr