Végre egy iható, kifejezetten finom magtej. Laktózérzékenyként és tejallergiásként nagyon sok receptet próbáltam különböző magtejekre- egyik sem volt az igazi. Legalábbis nekem egyik sem ízlett, mindig vettem a boltit. Egyik nap épp elfogyott, de volt itthon mogyoró és mandula, gondoltam teszek egy utolsó próbát. Megérte, hihetetlenül finom lett még így magában is. Kávéhoz, kakaóhoz, de mindenhez lehet használni amibe tej kell, még sütéshez (palacsintához feltétlen próbáljátok ki) is tökéletes.
Mogyorós mandulatej
Hozzávalók:
50 g mandula
30 g törökmogyoró
4 ek. olvasztott kókuszzsír
2-4 ek. méz (ki mennyire szereti édesen)
900 g víz
Elkészítés:
1. Tegyük a mandulát és a mogyorót a keverőedénybe majd aprítsuk 40mp/10 fokozaton.
2. Adjuk hozzá a további hozzávalókat, keverjük össze 5mp/8 fokozaton majd 7p/80fok/3 fokozaton főzzük össze.
3. További 1p/8 fokozaton keverjük.
Ha szeretnéd le is szűrheted, de szerintem nem kell. Tejesüvegbe tároljuk, ha kihűlt tegyük hűtőszekrénybe. 3-4 napig eláll.