Villámgyorsan elkészíthető recept. Ideális egy hétköznapi ebédre, de hétvégén is kipróbálhatjátok, ha nem szeretnétek sok időt a konyhában eltölteni. A csirkemelleket én pácoltam. Bármilyen fűszerrel variálható a pác, ízlés kérdése. A lényeg, hogy a pácnak adjatok egy kis savat, így a hús rostjai felpuhulnak és extra finom, puha hús lesz a végeredmény. A sav lehet ecet 1 ek.(almaecet, tárkonyecet, balzsamecet), citrom vagy bor is. Lényeges, hogy soha ne sózzátok a pácot, mert elvonja a nedvességet a húsból. Közvetlenül sütés előtt vagy sütés közben lehet sózni.
Csirkemell parmezános cukkinivel
Hozzávalók (2 személyre):
4 szelet csirkemell filé
csirkepác (olívaolaj, 1 ek mézes almaecet, rozmaring, bors, kakukkfű)
2 cukkini (normál méretű)
50 g parmezán
fél csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő 180 fokra a sütőt. (légkeverés), pácoljuk be a csirkemellet. A csirkemelleket tegyük a hűtőbe, amíg a cukkinit elkészítjük.
1. Tegyük a parmezánt, a petrezselymet, a sót (ha nagyon sós a parmezán el is hagyható) és a borsot a keverőedénybe majd reszeljük le 15mp/8 fokoztaton. Tegyük félre egy tálba.
2. Csíkozzuk fel a cukkinit, fújjuk be olívaolaj spray-vel majd forgassuk bele a pazmezánba. Tegyük egyesével sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a sütőrácsra és süssük kb. 10-12 percig.
3. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt. A csirkemellek mindkét oldalát süssük készre. Kb. 3-3 perc oldalanként.
A parmezános keveréket is kedvünk szerint fűszerezhetjük, akár fokhagyma, medvehagyma, bármilyen zöld fűszernövény mehet bele.
Jó étvágyat!
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében