Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Csirkemell parmezános cukkinivel

2015. október 05. - Thermomix Blog

Villámgyorsan elkészíthető recept. Ideális egy hétköznapi ebédre, de hétvégén is kipróbálhatjátok, ha nem szeretnétek sok időt a konyhában eltölteni. A csirkemelleket én pácoltam. Bármilyen fűszerrel variálható a pác, ízlés kérdése. A lényeg, hogy a pácnak adjatok egy kis savat, így a hús rostjai felpuhulnak és extra finom, puha hús lesz a végeredmény. A sav lehet ecet  1 ek.(almaecet, tárkonyecet, balzsamecet), citrom vagy bor is. Lényeges, hogy soha ne sózzátok a pácot, mert elvonja a nedvességet a húsból. Közvetlenül sütés előtt vagy sütés közben lehet sózni.

Csirkemell parmezános cukkinivel

Hozzávalók (2 személyre):

4 szelet csirkemell filé

csirkepác (olívaolaj, 1 ek mézes almaecet, rozmaring, bors, kakukkfű)

2 cukkini (normál méretű)

50 g  parmezán

fél csokor petrezselyem

bors

olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük elő 180 fokra a sütőt. (légkeverés), pácoljuk be a csirkemellet. A csirkemelleket tegyük a hűtőbe, amíg a cukkinit elkészítjük.

1. Tegyük a parmezánt, a petrezselymet, a sót (ha nagyon sós a parmezán el is hagyható) és a borsot a keverőedénybe majd reszeljük le 15mp/8 fokoztaton. Tegyük félre egy tálba.

2. Csíkozzuk fel a cukkinit, fújjuk be olívaolaj spray-vel majd forgassuk bele a pazmezánba. Tegyük egyesével sütőpapírral bélelt tepsibe vagy a sütőrácsra és süssük kb. 10-12 percig.

3. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt. A csirkemellek mindkét oldalát süssük készre. Kb. 3-3 perc oldalanként.

A parmezános keveréket is kedvünk szerint fűszerezhetjük, akár fokhagyma, medvehagyma, bármilyen zöld fűszernövény mehet bele.

Jó étvágyat!

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr157893658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsa Boros 2015.10.12. 16:23:09

tegnap elkészítettem, imádta a család, köszi a receptet. Ha ti is sokat főztök, egy kis jó dolog, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az elhasznált sütőolajat, és adjuk le a kijelölt 170 MOL töltőállomás egyikén tinyurl.com/ujratoltve
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr