Kevés ettől jobb nyári hűsítő levest tudok elképzelni. Könnyű, krémes, selymes, nagyon jó ízkombináció-legalábbis szerintem. Egyelőre nem tudok betelni vele. :)
Mentás sárgadinnye krémleves pármai sonka morzsával
Hozzávalók (2-3 főre):
1 sárgadinnye
3 mentalevél
2 ek. mascarpone vagy Philadelphia krémsajt
6-8 szelet pármai sonka
2 dl kókusztejszín (rendes tejszínnel is elkészíthető)
cukor ízlés szerint, én 30 g eritritet használtam
1dl víz
Elkészítés:
1. A sárgadinnyét szabadítsuk meg magjaitól.Tegyük a hozzávalókat a keverőedénybe, a pármai sonkából 2 szeletet és krémesítsük 2p/10 fokozaton.
2. Serpenyőben pirítsuk meg a pármai sonkát, hagyjuk kihűlni (1 perc) majd törjük össze. Ehhez én a kés végét használtam. Tálaláskor szórjuk a levesre.
Lehűtve tálaljuk.
Tipp: A sárgadinnye kivájt héját tegyük a mélyhűtőbe majd ebben szervírozzuk a levest.