Egy újabb recept, ami 15 perc alatt elkészül. Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora, mert nem kell a nagy melegben még jobban "befűteni" a konyhát.
Pestós penne
Hozzávalók:
50 g parmezán + egy kicsi a tészta tetejére
50 g pecorino
30 g fenyőmag + egy kicsit a szóráshoz
1 gerezd fokhagyma
100 g bazsalikom levél (nálam most rukkolából és zellerzöldből készült, nagyon jó a kettő együtt)
150 g extra szűz olívaolaj
fél tk. só
penne tészta (amennyit elfogyasztunk)
Elkészítés:
1. Tegyük a sajtokat a keverőedénybe, reszeljük le 15mp/10 fokozaton majd tegyük félre egy tálba.
2. A só kivételével tegyük a keverőedénybe az összes további alapanyagot és aprítsuk fel 20mp/7 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a sót és a reszelt sajtot és keverjük össze 20mp/4 fokozaton. Tegyük át egy légmentesen jól záródó üvegbe.
4. Mérjünk 1500 g vizet a keverőedénybe majd forraljuk fel 8p/100 fok/1 fokozaton. Adjuk hozzá a tésztát, sózzuk a vizet és főzzük annyi percig, amennyi a csomagolásra van írva/100 fok/visszaforgató/1 fokozaton. A pároló kosár segítségével le tudjuk szűrni a tésztát.
Tálalásnál szórjuk még meg fenyőmaggal és parmezánnal.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.