A grissini egy piemonti pálcika alakú pékárú. Kedvünkre variálhatjuk fűszerezését, előételként mártogatókkal, bor mellé, saláta kísérőjeként egyaránt fogyasztható, de nasinak is kiváló.
Szárított paradicsomos oregánós grissini
Hozzávalók:
300 g bio tönköly kenyérliszt
100 g bio tönköly rétesliszt
200 g tej (lehet növényi is) + egy kicsi a kenéshez
20 g élesztő
1 ek. olívaolaj
só
80 g szárított paradicsom- felcsíkozva (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
oreganó
1 tk. só
csipet cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (alsó-felső sütés)
1. Tegyük a keverőedénybe a tejet, az élesztőt és a cukrot majd 3p/37fok/2 fokoztaton keverjük.
2. Adjuk hozzá a további hozzávalókat úgy, hogy a só kerüljön bele utoljára majd dagasszuk 3 percig. Hagyjuk az üstben kelni 20 percig. Ezután ismét 2 percig dagasszuk.
3. Tegyük át egy vékonyan lisztezett felületre. Tépjünk belőle kisebb darabokat, majd sodorjuk vékony henger alakúra.
4. A pálcikákat tegyük sütőpapíros rácsra vízszintesen, majd kenjük meg a tetejét tejjel, pihentessük 10 percig majd 10-15 perc alatt süssük őket készre.
Természetesen bármilyen liszttel elkészíthető, a legjobb a 00-ás pizzaliszt. Ha olajban eltett aszalt paradicsomot használtok, akkor már nem kell bele külön olívaolaj.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.