Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Szárított paradicsomos oregánós grissini

2015. szeptember 22. - Thermomix Blog

A grissini egy piemonti pálcika alakú pékárú. Kedvünkre variálhatjuk fűszerezését, előételként mártogatókkal, bor mellé, saláta kísérőjeként egyaránt fogyasztható, de nasinak is kiváló.

Szárított paradicsomos oregánós grissini

Hozzávalók:

300 g bio tönköly kenyérliszt

100 g bio tönköly rétesliszt

200 g tej (lehet növényi is) + egy kicsi a kenéshez

20 g élesztő

1 ek. olívaolaj

80 g szárított paradicsom- felcsíkozva (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)

oreganó

1 tk. só

csipet cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (alsó-felső sütés)

1. Tegyük a keverőedénybe a tejet, az élesztőt és a cukrot majd 3p/37fok/2 fokoztaton keverjük.

2. Adjuk hozzá a további hozzávalókat úgy, hogy a só kerüljön bele utoljára majd dagasszuk 3 percig. Hagyjuk az üstben kelni 20 percig. Ezután ismét 2 percig dagasszuk.

3. Tegyük át egy vékonyan lisztezett felületre. Tépjünk belőle kisebb darabokat, majd sodorjuk vékony henger alakúra.

4. A pálcikákat tegyük sütőpapíros rácsra vízszintesen, majd kenjük meg a tetejét tejjel, pihentessük 10 percig majd 10-15 perc alatt süssük őket készre.

Természetesen bármilyen liszttel elkészíthető, a legjobb a 00-ás pizzaliszt. Ha olajban eltett aszalt paradicsomot használtok, akkor már nem kell bele külön olívaolaj.

 

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr397808690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr