Ezt a receptet azonnal le kellett, hogy írjam, nehogy elfelejtsem az arányokat. Annyira, de annyira finom, szerintünk finomabb, mint lisztes társai. Tökéletes napindító lehet mindenkinek, aki glutén- , laktóz-, vagy tejérzékeny, de paleo diétába is tökéletesen beilleszthető
Amerikai palacsinta (glutén-, laktóz-, tejmentes, paleo)
Hozzávalók:
100 g mandula
130 g gesztenyeliszt
375 ml kókusztej vagy mandulatej
30 g eritrit
2 tojás
10 g szódabikarbóna (vagy 7g gluténmentes sütőpor)
3 ek. kókuszzsír + a sütéshez
juharszirup (paleosoknak méz vagy szilvaszirup)
Elkészítés:
1. Tegyük a mandulát a keverőedénybe és őröljük lisztté 10mp/10 fokozaton.
2. Adjuk hozzá az összes további alapanyagot és keverjük össze 30mp/4 fokozaton. Hagyjuk pinenni a tésztát 10-15 percig.
3. Palacsintasütőben kis adagokban kisütjük.
4. Juharsziruppal, mézzel vagy szilvasziruppal meglocsolva esetleg gyümölcsökkel tálaljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.