Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Hortobágyi húsos palacsinta batyu

2015. június 22. - Thermomix Blog

Mai recept egy igazi Hungarikum. Magyarországon szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné. Meleg előételként tartják számon, de ha 2-3 db töltött palacsintával tálaljuk főételként is megállja a helyét.

Hortobágyi húsos palacsinta batyu

Hozzávalók:

A palacsintához (kb. 15 db-hoz)

550 ml tej (magtejekkel is működik)

270 g búzaliszt (én tönkölyliszttel készítettem, azzal is tökéletes)

3 db tojás

3 ek. étolaj + a sütéshez (helyettesíthető kókuszzsírral)

1 nagy csipet só

1 nagy csipet cukor

"Pörkölt":

500 g csirkemell filé

500 g alaplé (ennek hiányában víz)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 paprika

2-3 tk. pirospaprika

kis doboz tejföl

50 g liszt (ha szükséges)

bors

olaj

újhagyma zöldje

Elkészítés:

1. Tegyük a palacsinta hozzávalóit a keverőedénybe majd 30mp/4 fokozaton keverjük össze. Tegyük félre egy tálba.

2. Tegyük a hagymákat a keverőedénybe és aprítsuk fel 5mp/5 fokozaton.

3. Adjuk hozzá az olajat és dinszteljük meg 3p/120 fok/1 fokozaton. (TM31-nél Varoma hőfokon.) Közben kockázzuk fel a csirkemellet és tegyük a párolókosárba, kicsit sózzuk, borsozzuk.

4. Tegyük a hagymás keverőedénybe a paradicsomot és a paprikát és aprítsuk 5mp/6 fokozaton. Adjuk hozzá a pirospaprikát, sót, borsot és mérjük bele az alaplevet/vizet.

5. Helyezzük a párolókosarat a keverőedénybe majd 25p/100 fok/1 fokozaton főzzük.

6. Ezalatt az idő alatt süssük ki a palacsintákat.

7. A párolókosarat emeljük ki a spatula segítségével és készítsük el a mártást. Adjuk hozzá a tejfölt és 1p/10 fokozaton pürésítsük. (Ha nem elég sűrű adjunk hozzá lisztet, maximum 50g-ot, de először inkább kevesebbet és 10 fokozaton fél percig újra pürésítsük.)

8. A mártást tegyük félre egy tálba, kb. 1-1,5 dl maradjon a keverőedény aljában. Adjuk hozzá a megpárolt húst és daráljuk le 20mp/4-5 fokozaton, attól függ ki mennyire szereti pépesen.

9. Halmozzunk belőle a palacsinták közepébe, hajtsuk fel úgy, hogy a hagyma zöldjével meg tudjuk kötni.

10. Tegyünk a mártásból a tányérra, helyezzük közepébe a batyuk. Díszíthetjük tejföllel.

Természetesen simán betöltve is elkészíthető. :)

 

 

 


Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr867564220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr