Chia magról gondolom már mindenki hallott. Manapság az egyik legmenőbb "superfood"-ként tartják számon. Azt tudtátok, hogy eredetileg állateledelként forgalmazták?! Azonban több kutatás is rávilágított, hogy gyógyító hatása nagyon erős, oldalakat lehetne belőle írni. Gyógyító tulajdonsága leginkább a nagyon magas Omega-3 tartalomnak köszönhető. Önmagában kicsit mogyorós az íze, így jól passzol különböző ételekhez, salátákhoz. Ráadásul képes nagy mennyiségű folyadékot elnyelni, így eltelíti a gyomrot, a szénhidrát felszívódás lelassul ezért később éhezünk meg. Ezt a nagyszerű pudingot mi reggelire szoktuk enni, de akár desszertként is megállja a helyét. Este összekészítem, megy a hűtőbe és kész is a reggeli. Bármilyen gyümölccsel, lekvárral, de még kakaóval, kókuszreszelékkel is variálható.
Epres chia puding
Hozzávalók (2 személyre):
2,5 dl mandulatej (bármilyen tejjel elkészíthető)
25-30 g chia mag
eritrit vagy bármilyen édesítő ízlés szerint porított formában
Rétegezéshez:
eper
Tm eperlekvár
Elkészítés:
1. Tegyük a puding alapanyagait egy tálba, keverjük össze és hagyjuk 10-15 percig kicsit kocsonyásodni.
2. Egy tálba vagy pohárba rétegezzük a lekvárt, gyümölcsöt és a pudingot, majd tegyük hűtőbe. Ha már teljesen bekocsonyásodott akkor fogyasztható.