Egyszerű, pikáns, remek nyári hűsítő. Természetesen bármilyen idénygyümölcs használható hozzá eper helyett.
Epres- bazsalikomos limonádé
Hozzávalók:
150 g - 200 g eper lehet fagyasztott is
1 csokor bazsalikom
2 citrom leve
ízlés szerint cukor illetve édesítő
1,5 l ásványvíz
kancsó
Elkészítés:
1. Tegyük az epret és a cukrot a keverőedénybe és pürésítsük 10mp/10 fokozaton. (Ha fagyasztott akkor 20mp)
2. Önstük a vizes kancsóba, nyomjuk bele a citrom levét, tegyük bele a bazsalikomot, keverjük össze és tegyük hűtőszekrénybe kb. 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tehetünk bele egész epret is díszítésnek illetve ha jégkockatartóba teszünk bazsalikomlevelet és így készítünk jégkockát azzal is nagyon mutatós tud lenni a limonádé.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.