Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Az eredeti Cézár saláta

2014. április 02. - Thermomix Blog

c_z_r_sal_ta_2_1396464240.JPG_1209x1456

A Cézár saláta

A Caesar vagy Cézár saláta nem a „dobjunk össze valami salátát olyan zöldségekből, ami a hűtőben van” kategóriába tartozik! SŐT! Ha jégsalátát, paprikát, trappista sajtot látsz a receptben, ezersziget öntettel vagy majonézzel az egyenesen az autentikus Cézár saláta megcsúfolását jelenti! Persze mindenki ízlésének megfelelően készítse, csak ezekkel az alapanyagokkal ne hívja annak, ami nem az. J

Ez az autentikus Cézár saláta, a mindenféle salátát szinte már gyűlölő Párom kedvence lett, úgyhogy higgyétek el tényleg érdemes elkészíteni! J

 

Hozzávalók:

A salátához:

2db közepes római saláta

200g kruton

100g parmezán

A krutonhoz:

200g baguette

6 gerezd fokhagyma

olívaolaj

Az öntethez:

2 gerezd fokhagyma

2db szardella (elhagyható, megoszlanak a vélemények, hogy az eredetiben volt-e)

1 fél citrom leve

0.5 ek. mustár

1 ek. vörösborecet

2 ek. worchester-szósz

1.5 dl olívaolaj

3 db tojássárgája

50g parmezán

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A római salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd apróra tépkedjük.

2. A krutonhoz a kenyerünket kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk kis fokhagymás olívaolajjal (ennek hiányában a kenyérszeleteket bedörzsöljük fokhagymával, ezután felkockázzuk, és kis olajjal összeforgatjuk), majd 200C-ra előmelegített sütőben grill fokozaton megpirítjuk.

3. A parmezánt a keverőedényben 10mp/10 fokozaton "reszeljük le". Tegyük félre! A fokhagymát, szardellát a keverőedénybe teszük 5mp/5fokozaton aprítjuk! Az öntethez az összes hozzávalót az olaj kivételével a keverőedénybe helyezzük, lezárjuk a keverőedényt, rátesszük a kupakot 2:30p/3 fokozaton összekeverjük. Amikor elindítottuk a készüléket a kupakra öntjük az olívaolajat, hogy szépen becsöpögtesse a masszába, mintha majonézt készítenénk.

4. Egy tálba beleszedjük a krutonok felét, szórjuk meg kis parmezánnal, tegyünk bele az öntetünk felét és keverjük össze. Szedjük tányérra, majd adjuk hozzá a maradék krutont és öntetet, végül szórjuk meg parmezánforgáccsal.

Az eredeti Cézár saláta természetesen variálható. Elterjedt szalonnás, csirkemelles, garnélás változata is. Ez esetben pirítsunk hozzá szalonnát, pároljunk hozzá a Varoma tálban fűszeres (só, bors) csirkemellet vagy garnélát.

Mi ma a csirkemellet választottuk, könnyű fehér borral!

Jó étvágyat! J

 

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr705891138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr