A Cézár saláta
A Caesar vagy Cézár saláta nem a „dobjunk össze valami salátát olyan zöldségekből, ami a hűtőben van” kategóriába tartozik! SŐT! Ha jégsalátát, paprikát, trappista sajtot látsz a receptben, ezersziget öntettel vagy majonézzel az egyenesen az autentikus Cézár saláta megcsúfolását jelenti! Persze mindenki ízlésének megfelelően készítse, csak ezekkel az alapanyagokkal ne hívja annak, ami nem az. J
Ez az autentikus Cézár saláta, a mindenféle salátát szinte már gyűlölő Párom kedvence lett, úgyhogy higgyétek el tényleg érdemes elkészíteni! J
Hozzávalók:
A salátához:
2db közepes római saláta
200g kruton
100g parmezán
A krutonhoz:
200g baguette
6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Az öntethez:
2 gerezd fokhagyma
2db szardella (elhagyható, megoszlanak a vélemények, hogy az eredetiben volt-e)
1 fél citrom leve
0.5 ek. mustár
1 ek. vörösborecet
2 ek. worchester-szósz
1.5 dl olívaolaj
3 db tojássárgája
50g parmezán
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
4. Egy tálba beleszedjük a krutonok felét, szórjuk meg kis parmezánnal, tegyünk bele az öntetünk felét és keverjük össze. Szedjük tányérra, majd adjuk hozzá a maradék krutont és öntetet, végül szórjuk meg parmezánforgáccsal.
Az eredeti Cézár saláta természetesen variálható. Elterjedt szalonnás, csirkemelles, garnélás változata is. Ez esetben pirítsunk hozzá szalonnát, pároljunk hozzá a Varoma tálban fűszeres (só, bors) csirkemellet vagy garnélát.
Mi ma a csirkemellet választottuk, könnyű fehér borral!
Jó étvágyat! J
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.