Kedvelt reggelink az amerikai palacsinta. Egy egészségesebb változatát készítettem most el. Nagy sikert aratott, így kedvencek közé felvéve! :) Glutén-, tejmentes diétába tökéletesen beilleszthető.
Banános palacsinta
Hozzávalók:
4 db érett banán
4 db tojás
80 g barna rizsliszt (barnarizst 2x1p/10 fokozaton őrölni)
fahéj ízlés szerint
5 g gluténmentes sütőpor
2 ek. olvasztott kókuszolaj (+ a serpenyőbe a kisütéshez)
Elkészítés:
1. Tegyük a banánokat a keverőedénybe és 10mp/3 fokozaton "törjük össze".
2. Helyezzük be a pillangót, adjuk hozzá a további hozzávalókat, majd keverjük össze 1p/3 fokozaton. Hagyjuk pihenni 10 percig, majd ismét 10mp/3 fokozaton keverjük át.
3. Palacsintasütőben vagy egy serpenyőben kis adagokat halmozva süssük ki.
Pont úgy fog viselkedni, mint az amerikai palacsinta, nem törik, szaftos, nagyon finom. Ízlésünknek megfelelően nyakon önthetjük juharsziruppal, mézzel vagy, amit én is használtam medjool datolyasziruppal. Önmagában csak gyümölcsökkel is nagyon finom. Próbáljátok ki!