Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Lazac steak spenótos pappardelle tésztával

2015. július 20. - Thermomix Blog

Spenót, tészta, lazac még mindig verhetetlen hármas. Nagyon sok variáció elkészíthető ezekből az alapanyagokból. Ha nagyon gyors ebédben vagy vacsorában gondolkodunk mindenképpen érdemes számításba venni a halakat, tényleg néhány perc alatt elkészülnek, ráadásul már jó minőséget is be lehet szerezni. Ha halat sütünk mindenképpen melegítsétek szobahőmérsékletre (ezt minden húsnál nagyon ajánlom), ne hűtőhidegen tegyük a serpenyőbe. Íme egy újabb lazac-spenót-tészta recept.

Lazac steak spenótos pappardelle tésztával

Hozzávalók:

500 g pappardelle tészta

500 g spenót

2 dl kókusztejszín (sima tejszínnel is működik)

3-4 ek. mascarpone vagy Philadelphia krémsajt

2 gerezd fokhagyma

4 lazacszelet (kb. fél kg)- személyenként 1 szelettel számoljunk

citrombors

1 citrom leve

bors

szerecsendió

parmezán

Elkészítés:

1. Tegyük fel egy lábasban a vizet forrni a tésztához. Ha forr a víz főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint. (Ha a vizet nem sóval forraljuk hamarabb felforr! Forrás után sózzuk.)

2. Mossuk meg a spenótot, majd tegyük a keverőedénybe a fokhagymával együtt. Aprítsuk 5mp/7 fokozaton.

3. Adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval és néhány csepp citromlével ízesítsük.  Főzzük össze 6-7p/100fok/1 fokozaton. Ezután pürésítsük 10mp/8 fokozaton.

4. Keverjük össze a spenótos szószt a tésztával.

5. A szobahőmérsékletre melegített lazacot fűszerezzük sóval, citromborssal, pici borssal. Jól előmelegített serpenyőben a hal minden oldalát 1 percig süssük.

Szedjünk a tésztából a tányér közepére, szórjuk meg parmezánnal és helyezzük tetejére a lazac steaket.

Imádni fogjátok! ;)

 

 

 

 


Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr997641702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DogTheDog 2015.07.20. 20:17:22

Csak annyit tennek hozza a recepthez, hogy ez a kepen, nem steak, csak lazac szelet.
Ha steak-rol van szo, erdemes a hozzavalok listazasakor kiemelni, hogy milyen szeletet nevezhetunk steak-nek, es mi a sima halszelet.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr