Spenót, tészta, lazac még mindig verhetetlen hármas. Nagyon sok variáció elkészíthető ezekből az alapanyagokból. Ha nagyon gyors ebédben vagy vacsorában gondolkodunk mindenképpen érdemes számításba venni a halakat, tényleg néhány perc alatt elkészülnek, ráadásul már jó minőséget is be lehet szerezni. Ha halat sütünk mindenképpen melegítsétek szobahőmérsékletre (ezt minden húsnál nagyon ajánlom), ne hűtőhidegen tegyük a serpenyőbe. Íme egy újabb lazac-spenót-tészta recept.
Lazac steak spenótos pappardelle tésztával
Hozzávalók:
500 g pappardelle tészta
500 g spenót
2 dl kókusztejszín (sima tejszínnel is működik)
3-4 ek. mascarpone vagy Philadelphia krémsajt
2 gerezd fokhagyma
4 lazacszelet (kb. fél kg)- személyenként 1 szelettel számoljunk
só
citrombors
1 citrom leve
bors
szerecsendió
parmezán
Elkészítés:
1. Tegyük fel egy lábasban a vizet forrni a tésztához. Ha forr a víz főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint. (Ha a vizet nem sóval forraljuk hamarabb felforr! Forrás után sózzuk.)
2. Mossuk meg a spenótot, majd tegyük a keverőedénybe a fokhagymával együtt. Aprítsuk 5mp/7 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval és néhány csepp citromlével ízesítsük. Főzzük össze 6-7p/100fok/1 fokozaton. Ezután pürésítsük 10mp/8 fokozaton.
4. Keverjük össze a spenótos szószt a tésztával.
5. A szobahőmérsékletre melegített lazacot fűszerezzük sóval, citromborssal, pici borssal. Jól előmelegített serpenyőben a hal minden oldalát 1 percig süssük.
Szedjünk a tésztából a tányér közepére, szórjuk meg parmezánnal és helyezzük tetejére a lazac steaket.
Imádni fogjátok! ;)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.