Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Nyers csokitorta

2014. augusztus 19. - Thermomix Blog

fot_2_1408461985.JPG_478x518

Nagyon régóta szemezek ezzel a recepttel, de csak most jött el az ideje. Mióta letöltöttem a telefonomra az E számos alkalmazást, azóta csokifüggőségem is alábbhagyott. Igen, sajnos még a nagyon jó minőségű étcsokoládéban is van oda nem illő dolog. Akkor jutott eszembe ez a recept. Már bánom, hogy nem korábban, eszméletlen finom. Ráadásul tele van egészséges alapanyagokkal, kevesebb, mint 10 perc alatt el is készíthető, előkészülettel együtt. Jó, oké, utána még 1 órát pihen a mélyhűtőben... :) Azt hiszem, most ez a kedvenc csokitortám... :)

Nyers csokitorta

Hozzávalók:

Tészta:

100 g blansírozott mandula

70 g datolya, magozva

fél tk. só

2 ek. kókuszolaj

Krém:

2 nagyobb vagy 3 kisebb érett! avokádó (kb. 250-300 g, mag nélkül, pucolva

70 g nyers kakópor (én bio cukrozatlan kakóport használtam)

100 g eritrit vagy kókuszvirág cukor

50 g kókuszolaj

1 vaníliarúd kikapart magja

1 csipet só

Elkészítés:

1. Béleljünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal.

2. A tészta hozzávalóit tegyük a keverőedénybe majd 40mp/7 fokozaton daráljuk össze. Nyomkodjuk a tortaformába, majd tegyük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a krémet.

3. Tegyük a kókuszvirág cukrot a keverőedénybe, őrőljük meg 10mp/10 fokozaton. A spatula segítségével nyomkodjuk le azt, ami az edény oldalára feltapadt. 

4. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd 40mp/5 fokozaton krémesítsük.

5. A spatula segítségével kanalazzuk a tésztára, egyengessük el rajta a krémet, majd 1 órára tegyük a mélyhűtőbe.

Ha igazán követjük a nyers életmódot, akkor mindenképpen nyers kakaót, kókuszvirág cukrot vagy nyers nádcukrot, és nyers kókuszolajat használjunk. Én bio kakaóport, eritritet illetve nádcukrot használtam, fele-fele arányban, nekem így is hibátlan lett. :) Hamis nyers csokitorta :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr446617659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr