Nagyon régóta szemezek ezzel a recepttel, de csak most jött el az ideje. Mióta letöltöttem a telefonomra az E számos alkalmazást, azóta csokifüggőségem is alábbhagyott. Igen, sajnos még a nagyon jó minőségű étcsokoládéban is van oda nem illő dolog. Akkor jutott eszembe ez a recept. Már bánom, hogy nem korábban, eszméletlen finom. Ráadásul tele van egészséges alapanyagokkal, kevesebb, mint 10 perc alatt el is készíthető, előkészülettel együtt. Jó, oké, utána még 1 órát pihen a mélyhűtőben... :) Azt hiszem, most ez a kedvenc csokitortám... :)
Nyers csokitorta
Hozzávalók:
Tészta:
100 g blansírozott mandula
70 g datolya, magozva
fél tk. só
2 ek. kókuszolaj
Krém:
2 nagyobb vagy 3 kisebb érett! avokádó (kb. 250-300 g, mag nélkül, pucolva
70 g nyers kakópor (én bio cukrozatlan kakóport használtam)
100 g eritrit vagy kókuszvirág cukor
50 g kókuszolaj
1 vaníliarúd kikapart magja
1 csipet só
Elkészítés:
1. Béleljünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal.
2. A tészta hozzávalóit tegyük a keverőedénybe majd 40mp/7 fokozaton daráljuk össze. Nyomkodjuk a tortaformába, majd tegyük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a krémet.
3. Tegyük a kókuszvirág cukrot a keverőedénybe, őrőljük meg 10mp/10 fokozaton. A spatula segítségével nyomkodjuk le azt, ami az edény oldalára feltapadt.
4. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd 40mp/5 fokozaton krémesítsük.
5. A spatula segítségével kanalazzuk a tésztára, egyengessük el rajta a krémet, majd 1 órára tegyük a mélyhűtőbe.
Ha igazán követjük a nyers életmódot, akkor mindenképpen nyers kakaót, kókuszvirág cukrot vagy nyers nádcukrot, és nyers kókuszolajat használjunk. Én bio kakaóport, eritritet illetve nádcukrot használtam, fele-fele arányban, nekem így is hibátlan lett. :) Hamis nyers csokitorta :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.