Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Mézeskalács

2014. december 22. - Thermomix Blog

Mézeskalács

Hozzávalók:

150 g cukor

100 g vaj

250 g méz

Fél teáskanál fahéj, őrölt

Fél teáskanál kardamom, őrölt

Fél teáskanál szerecsendió, őrölt

Fél teáskanál só

500 g liszt

1 evőkanál sütőpor

1 tojás

5 g szódabikarbóna

Elkészítés:

1. Mérjük a cukrot a keverőedénybe és porítsuk 10mp/10 fokozaton. Hagyjuk benne a keverőedénybe.

2. Tegyük a vajat, a mézet és fűszereket a keverőedénybe, melegítsük fel 5p/100fok/1 fokozaton.

3. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és tojást, keverjük össze 1p/4 fokozaton. Tegyük a tésztát egy tálba, formázzuk golyó alakúra és takarjuk le. Hagyjuk hűlni és pihenni legalább 2 órát.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

5. A tésztagolyót nyújtsuk ki őket 3-5 mm vastagra. Lehet két sütőpapír között vagy (vékonyan!) kilisztezett deszkán. Tetszőleges formákra kiszaggatjuk. Az előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük.

Természetesen cukormázzal is díszíthetjük.

Cukormáz:

1. Mérjünk 130 g  cukrot a keverőedénybe, porítsuk 30mp/10 fokozaton

2. Tegyük be a pillangót. Adjunk hozzá 1 tojásfehérjét, keverjük össze 1p/3 fokozaton. Vegyük ki a pillangót. Kenjük meg a forró mézeskalácsot a cukormázzal vagy habzsákba töltve díszítsük.

A mézeskalácsba fűszerek helyett tehetünk mézeskalács fűszerkeveréket is.

Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr377004677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huninter 2014.12.23. 01:24:44

Az íze ugyanilyen finom marad, de a "tetszőleges formára szaggatáshoz" itt nagyon jó ötleteket/eszközöket kaphattok: sutiszaggato.blog.hu
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr