Mézeskalács
Hozzávalók:
150 g cukor
100 g vaj
250 g méz
Fél teáskanál fahéj, őrölt
Fél teáskanál kardamom, őrölt
Fél teáskanál szerecsendió, őrölt
Fél teáskanál só
500 g liszt
1 evőkanál sütőpor
1 tojás
5 g szódabikarbóna
Elkészítés:
1. Mérjük a cukrot a keverőedénybe és porítsuk 10mp/10 fokozaton. Hagyjuk benne a keverőedénybe.
2. Tegyük a vajat, a mézet és fűszereket a keverőedénybe, melegítsük fel 5p/100fok/1 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és tojást, keverjük össze 1p/4 fokozaton. Tegyük a tésztát egy tálba, formázzuk golyó alakúra és takarjuk le. Hagyjuk hűlni és pihenni legalább 2 órát.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Természetesen cukormázzal is díszíthetjük.
Cukormáz:
1. Mérjünk 130 g cukrot a keverőedénybe, porítsuk 30mp/10 fokozaton.
2. Tegyük be a pillangót. Adjunk hozzá 1 tojásfehérjét, keverjük össze 1p/3 fokozaton. Vegyük ki a pillangót. Kenjük meg a forró mézeskalácsot a cukormázzal vagy habzsákba töltve díszítsük.
A mézeskalácsba fűszerek helyett tehetünk mézeskalács fűszerkeveréket is.
Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.