Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Medvehagymás pogácsa

2015. március 19. - Thermomix Blog

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy vége a télnek- szerencsére. Ennek első számú bizonyítéka, hogy már kapható a piacokon medvehagyma. Ezennel hivatalosan is megnyitom a medvehagyma szezont egy nagyszerű medvehagymás pogácsával.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

Alaptészta:

400 g búzaliszt

1 ek. só

250 g puha margarin

1 db tojás

185 g tejföl

50 ml tej

1 csipet cukor

25 g friss élesztő

A rétegezéshez:

100 g puha margarin

50-70 g medvehagyma

A kenéshez:

1 db tojás

Elkészítés:

1. A lisztet és a margarint összekeverjük 5mp/4 fokozaton.

2. Adjuk hozzá az alaptészta hozzávalóit majd 5 percig dagasszuk a dagasztó funkcióval.

3. A tésztát tegyük félre egy tálba, takarjuk le egy fóliával és pihentessük 1 órát a hűtőszekrénybe.

4. Amíg pihen a tészta, készítsük el a medvehagymás margarint. Tegyük a medvehagymát a keverőedénybe és aprítsuk 3-5mp/4 fokozaton. Adjuk hozzá a puha margarint, majd keverjük össze 10mp/3 fokozaton.

5. Ha pihent a tésztánk, egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki 5mm vastagságúra. Kenjük meg a medvehagymás margarin felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is kenjük meg és az alsó részt ráhajtjuk.Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig, majd ezt is összehajtjuk félbe. Konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.

6. Fél óra elteltével megismételjük a hajtogatást, ilyenkor már nem kell újra kenegetni a tésztát majd ismét fél órát letakarva pihentetjük.

7. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a felvert tojással majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Tipp: a recept szénhidrát csökkentett liszttel is működik, a tejérzékenyek pedig tejföl helyett használhatnak rizstejszínt illetve kókusztejszínt is.

Az eredeti receptet, hajtogatáshoz való segítséggel itt találjátok: http://aprosef.hu/medvehagymas_pogacsa

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr367283389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr