Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

A kezdetek...

2014. április 01. - Thermomix Blog

z_ldbors_kr_mleves_1396372718.JPG_1113x1515

Gasztroszerelem egy gombnymással

A főzés sikerének kulcsa két dologban rejlik: jó alapanyag és a világ legkisebb konyhájaként emlegetett Thermomix. Reményeim szerint, ha ezt a blogot olvasod, utóbbival már rendelkezel. ;)

Könnyen, gyorsan, olcsón készíthetjük el vele ételeinket, italainkat, és ami manapság talán a legfontosabb: egészségesen!- na ok, a marketing megvolt J

Az én Thermomix-gasztroszerelmem 2 évvel ezelőtt egy zöldborsókrémlevessel kezdődőtt, ekkor jelentkeztem Thermomix értékesítőnek (ami természetesen azóta is tart, a szerelem és az értékesítés is J). Már az első kanál kóstolásakor tudtam, ez valami egészen más, egyrészt soha nem jutott volna eszembe zöldborsóból krémlevest készíteni, másrészt lenyűgözött a színe és íze...

De, hogy ti is át tudjátok érezni miről is „beszélek“, íme a recept:

Hozzávalók:

500 g fagyasztott cukorborsó (idény esetén természetesen friss zöldséget használjunk)

500 g  víz

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors,

1 ek. TM zöldségleves -alap

100 g tejszín vagy tejföl

Ízlés szerint szerecsendió vagy menta

 

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát aprítsuk 3 mp/5-ös fokozaton. Majd kis olaj hozzáadásával

dinszteljük 3 p/Varoma/1-es fokozaton.

2. Helyezzük a keverőedénybe a borsót, és aprítsuk 6 mp/7-os fokozaton.

3. Adjuk hozzá a vizet, fűszereket. Főzzük 12 p/80°C/1-es fokozaton.

4. Ízlés szerint szerecsendióval vagy mentával ízesíthetjük, adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt. Krémesítsük 1p/10-es fokozaton (a fordulatszámot lassan, fokozatosan emelve, ha 60 fok, vagy alá csökkent a hőmérséklet).

Díszíthetjük néhány csepp tökmagolajjal vagy elképesztően sok tökmagolajjal (lásd a képet) J

Mivel még nem vagyok gyakorlott blogger, szívesen fogadok bármilyen ötletet, észrevételt, kritikát!

Kellemes főzést kívánok mindenkinek!

Kovács Andi

 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr485889597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr