Gasztroszerelem egy gombnymással
A főzés sikerének kulcsa két dologban rejlik: jó alapanyag és a világ legkisebb konyhájaként emlegetett Thermomix. Reményeim szerint, ha ezt a blogot olvasod, utóbbival már rendelkezel. ;)
Könnyen, gyorsan, olcsón készíthetjük el vele ételeinket, italainkat, és ami manapság talán a legfontosabb: egészségesen!- na ok, a marketing megvolt J
Az én Thermomix-gasztroszerelmem 2 évvel ezelőtt egy zöldborsókrémlevessel kezdődőtt, ekkor jelentkeztem Thermomix értékesítőnek (ami természetesen azóta is tart, a szerelem és az értékesítés is J). Már az első kanál kóstolásakor tudtam, ez valami egészen más, egyrészt soha nem jutott volna eszembe zöldborsóból krémlevest készíteni, másrészt lenyűgözött a színe és íze...
De, hogy ti is át tudjátok érezni miről is „beszélek“, íme a recept:
Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
1 ek. TM zöldségleves -alap
Ízlés szerint szerecsendió vagy menta
Elkészítés:
dinszteljük 3 p/Varoma/1-es fokozaton.
2. Helyezzük a keverőedénybe a borsót, és aprítsuk 6 mp/7-os fokozaton.
3. Adjuk hozzá a vizet, fűszereket. Főzzük 12 p/80°C/1-es fokozaton.
4. Ízlés szerint szerecsendióval vagy mentával ízesíthetjük, adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt. Krémesítsük 1p/10-es fokozaton (a fordulatszámot lassan, fokozatosan emelve, ha 60 fok, vagy alá csökkent a hőmérséklet).
Díszíthetjük néhány csepp tökmagolajjal vagy elképesztően sok tökmagolajjal (lásd a képet) J
Mivel még nem vagyok gyakorlott blogger, szívesen fogadok bármilyen ötletet, észrevételt, kritikát!
Kellemes főzést kívánok mindenkinek!
Kovács Andi
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.