Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Eper sorbet

2014. június 10. - Thermomix Blog

strawberry-sorbet_1402418488.jpg_575x385

Igazi nyári, hűsítő desszert a  sorbet. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Jelen esetben mivel még mindig tombol az eper szezon- szerencsére- így, én ebből készítettem. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna, sem az eperből, sem a sorbetből. :) Ráadásul laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. 

Eper sorbet

Hozzávalók:

500 g eper, fagyasztva

70 g eritrit vagy nyírfacukor

1 narancs leve

1 citrom leve

Elkészítés:

1. A eritritet/nyírfacukrot tegyük a keverőedénybe 8mp/10 fokozaton porítsuk. Ha feltapadt a keverőedény falára, a kanál segítségével kaparjuk az aljára.

2. Adjuk hozzá a fagyasztott epret és a többi hozzávalót, majd 20mp/10 fokozaton aprítsuk, a keverőkanállal segítsünk rá. Vegyük vissza a sebességet 4 fokozatra és további 20mp-ig elegyítsük a pillangó vagy a spatula segítségével.

3. Desszertes tálban, azonnal tálaljuk.

Tehetünk hozzá citromfüvet vagy mentát is.

Jó hűsölést! :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr496293759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr