Igazi nyári, hűsítő desszert a sorbet. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Jelen esetben mivel még mindig tombol az eper szezon- szerencsére- így, én ebből készítettem. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna, sem az eperből, sem a sorbetből. :) Ráadásul laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.
Eper sorbet
Hozzávalók:
500 g eper, fagyasztva
70 g eritrit vagy nyírfacukor
1 narancs leve
1 citrom leve
Elkészítés:
1. A eritritet/nyírfacukrot tegyük a keverőedénybe 8mp/10 fokozaton porítsuk. Ha feltapadt a keverőedény falára, a kanál segítségével kaparjuk az aljára.
2. Adjuk hozzá a fagyasztott epret és a többi hozzávalót, majd 20mp/10 fokozaton aprítsuk, a keverőkanállal segítsünk rá. Vegyük vissza a sebességet 4 fokozatra és további 20mp-ig elegyítsük a pillangó vagy a spatula segítségével.
3. Desszertes tálban, azonnal tálaljuk.
Tehetünk hozzá citromfüvet vagy mentát is.
Jó hűsölést! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.