Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Epres-áfonyás parfé

2014. június 16. - Thermomix Blog

parf_1402926285.JPG_1280x960

Múlt héten szerdán a Zila cukrászda, szokásos kéthavi bemutatóján jártam, ahol ezt a csoda parfét készítette Farkas Vilmos cukrász. Ahogy megkaptam a receptet azonnal elkészítettem hétvégére, isteni finom. Megéri a várakozást, míg kifagy a mélyhűtőben. Mindenféle gyümölccsel elkészíthető, ízlésünknek megfelelően variálhatjuk.

Epres-áfonyás parfé

Hozzávalók:

2 db egész tojás

2 db tojássárgája

80 g kristálycukor/nyírfacukor/eritrit

320 g tejszínhab

200 g eper

200 g áfonya

Elkészítés:

1. A tejszínhabot 3-as fokozaton verjük kemény habbá a pillangó segítségével. Idő erre nincs, minden tejszínhab máshogy viselkedik, folyamatosan ellenőrizzétek, mert hamar túl lehet verni a tejszínt. Minimum 30%-os állati tejszínnel dolgozzatok! A kész tejszínhabot tegyük félre a hűtőszekrénybe.

2. Az epret pürésítsük le 20mp/10 fokozaton, tegyük félre majd az áfonyát is ugyanígy. 

3. Tegyük a keverőedénybe a pillangót. Az egész tojást, a sárgáját és a cukrot tegyük a keverőedénybe és hevítsük 5p/80°C/3 fokozaton. Ha elérte a hőfokot keverjük tovább 3-as fokozaton egészen kihűlésig. 

4. Óvatosan forgassuk össze a tejszínhabbal, majd osszuk két részre. Az egyik részbe keverjük az epret, a másikba az áfonyát.

5. Rétegezve tortaformába adagoljuk, majd egy éjszakán át fagyasszuk. Ha van Zila kockaformánk, akkor a bekevert anyagot egy-egy nyomózsákba szedjük és rétegezve adagoljuk a leválasztóval előre befújt formába. Végül vékony piskótalappal lezárjuk. Szintén 1 éjszakán át fagyasszuk. Mielőtt leválasztjuk a szilikon formát, győződjünk meg róla, hogy keményre fagyott a parfénk. Tálalás előtt az üregeket, csokiszósszal, vanília sodóval vagy gyümölcsszósszal töltsük. 

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr326306072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr