Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Málnás csokiterrine

2014. június 23. - Thermomix Blog

fot_1_1403540765.JPG_957x720

Csoki málnával, lehet bármilyen formában, az csak nagyon finom lehet. Ez a desszert könnyű, habos, nagyon csokis, nagyon málnás. :)  Ha a csokiterrine-t nem hűtőben hűtjük a végén, hanem fagyasztóba tesszük néhány órára, máris kész a csokiparfé. A málnafagyi pedig teljesen laktózmentes, krémességét a banán adja. Feltétlen próbáljátok ki, garantált siker mindenkinél.

Málnás csokiterrine

Hozzávalók:

200 g étcsokoládé

3 dl habtejszín (hideg)

100 g vaj

200 g fagyasztott málna

kakaópor

2 ek. méz

1 fagyasztott banán

Elkészítés:

1. A hideg tejszínhabot tegyük a keverőedénybe és a lepke segítségével 3-as fokozaton verjük kemény habbá, folyamatosan a mérőkupak nyílásán át ellenőrizve. Nekem most 2:37 p volt. Tegyük félre a hűtőszekrénybe. Töröljük szárazra a keverőedényt.

2. Az étcsokoládét tegyük a keverőedénybe, majd 10mp/8 fokozaton aprítsuk. 

3. Adjuk hozzá a vajat és olvasszuk meg a csokival és 2ek. kakóval 5p/50°C/1 fokozaton.

4. Az olvasztott vajas csokit, egy szilikonspatula segítségével óvatosan, fokozatosan adagolva keverjük el a tejszínhabba. Öntsük egy folpackkal bélelt őzgerincformába, majd tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe vagy 2-3 órára a mélyhűtőbe.

5. A málnát, a banánt és a mézet tegyük a keverőedénybe majd 25mp/10 fokozaton aprítsuk.

6. Tegyük a keverőedénybe a lepkét és habosítsuk 10-15 mp/4 fokozaton

Mikor a csokikrém teljesen megszilárdult, borítsuk ki a formából és szórjuk meg a tetejét kakaóval. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Málnafagyival tálaljuk.

Nálunk már mind elfogyott! :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr566405365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr