Csoki málnával, lehet bármilyen formában, az csak nagyon finom lehet. Ez a desszert könnyű, habos, nagyon csokis, nagyon málnás. :) Ha a csokiterrine-t nem hűtőben hűtjük a végén, hanem fagyasztóba tesszük néhány órára, máris kész a csokiparfé. A málnafagyi pedig teljesen laktózmentes, krémességét a banán adja. Feltétlen próbáljátok ki, garantált siker mindenkinél.
Málnás csokiterrine
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
3 dl habtejszín (hideg)
100 g vaj
200 g fagyasztott málna
kakaópor
2 ek. méz
1 fagyasztott banán
Elkészítés:
1. A hideg tejszínhabot tegyük a keverőedénybe és a lepke segítségével 3-as fokozaton verjük kemény habbá, folyamatosan a mérőkupak nyílásán át ellenőrizve. Nekem most 2:37 p volt. Tegyük félre a hűtőszekrénybe. Töröljük szárazra a keverőedényt.
2. Az étcsokoládét tegyük a keverőedénybe, majd 10mp/8 fokozaton aprítsuk.
3. Adjuk hozzá a vajat és olvasszuk meg a csokival és 2ek. kakóval 5p/50°C/1 fokozaton.
4. Az olvasztott vajas csokit, egy szilikonspatula segítségével óvatosan, fokozatosan adagolva keverjük el a tejszínhabba. Öntsük egy folpackkal bélelt őzgerincformába, majd tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe vagy 2-3 órára a mélyhűtőbe.
5. A málnát, a banánt és a mézet tegyük a keverőedénybe majd 25mp/10 fokozaton aprítsuk.
6. Tegyük a keverőedénybe a lepkét és habosítsuk 10-15 mp/4 fokozaton.
Mikor a csokikrém teljesen megszilárdult, borítsuk ki a formából és szórjuk meg a tetejét kakaóval. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Málnafagyival tálaljuk.
Nálunk már mind elfogyott! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.