Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Gorgonzolás-körtés csirkemell burgonyapürével

2014. július 17. - Thermomix Blog

img_0576_1405603114.JPG_1313x1462

Ez a sláger recept most nálunk egy ideje, majdnem minden héten egyszer elkészítem. Karácsonykor a sült pulyka mellé gorgonzolás körtesalátát csináltam, innen jött az ötlet, hogy csirkemellre téve- a körtét és gorgonzolást- is isteni lehet. Tényleg az! :) Köretnek burgonyapürét és körtesalátát szoktam készíteni. Mindenképpen próbáljátok ki, bár a körtének most nincs szezonja, azért be lehet szerezni finom darabokat.

Gorgonzolás-körtés csirkemell, burgonyapürével

Hozzávalók:

500 g csirkemell filé

4-5 db körte

150-200 g gorgonzola

500 g burgonya

bors

2-3 ek. nádcukor

fahéj

tej

vaj

Elkészítés:

1. A húst szeleteljük fel, majd sózzuk, borsozzuk és helyezzük a Varoma tálba. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk és tegyük a párolókosárba.

2. A keverőedénybe mérjünk 800 g vizet, sózzuk, tegyük bele a párolókosarat, majd zárjuk le a fedéllel és helyezzük rá a Varoma tálat. 25p/Varoma/1 fokozaton pároljuk át.

3. Hámozzuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházat és szeleteljük fel. Egy serpenyőben karamellizáljuk a nádcukrot, adjuk hozzá a szeletelt körtét és szórjuk meg fahéjjal. 4-5 perc alatt pároljuk át.

4. Ha a hús elkészült, tegyük egy kivajazott tálba, rakjuk rá a karamellizált körtéket és törjünk minden szelet húsra gorgonzola darabokat. Majd 180°C-ra előmelegített sütőben  kb. 10 perc alatt olvasszuk meg a gorgonzolát.

5. A burgonyát tegyük a keverőedénybe, majd 15-20mp/4 fokozaton törjük össze. Tegyük bele a pillangót, adjuk hozzá a vajat, tejet (ízlésünknek megfelelően), sózzuk, ha még szükséges, majd 30mp/3 fokozaton habosítsuk a pürét.

A körtesalátához használjuk a megmaradt karamellizált körtét, jégsalátát, pekándiót, gránátalmát és kék sajtot (elhagyható), balzsamecetet, de málnaecettel is isteni. Ezeket keverjük össze és tálaljuk a hússal. 

Jó étvágyat! :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr376517011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr