Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Tárkonyos borjúraguleves cipóban

2014. május 05. - Thermomix Blog

leves1_1399307208.JPG_1154x1262

Húsleves után a második kedvenc levesem, cipóban tálalva felér egy főétellel. Nem is szaporítom a szót, azonnal ki kell próbálnotok! :)

Tárkonyos borjúraguleves

Hozzávalók:

300 g borjúhús (comb, lapocka)

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szál sárgarépa

1 fehérrépa

1 db kis karalábé

1 kicsi zeller

100 g zöldborsó

1 citrom

150 g tejszín

50 g vaj

bors

friss tárkony

leves alaplé

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe tesszük 5mp/5 fokozaton aprítjuk.

2. Adjuk hozzá a vajat, majd 3p/Varoma/1 fokozaton dinszteljük meg.

3. A kockákra vágott húst tegyük a keverőedénybe majd fehéredésig pároljuk 6p/visszaforgató/100°C/1 fokozaton.

4. A karikákra és kockákra vágott zöldségeket- a borsó és a citrom kivételével- adjuk a húshoz és további 3p/visszaforgató/100°C/1 fokozaton pároljuk.

5. Öntsük fel az alaplével, a maximum jelzést ne érje el. (a jelzés alatt kb. 1-2 centiméterrel). Fűszerezzük és főzzük 50p/visszaforgató/1 fokozaton. Húsnak meg kell puhulnia!

6. Adjuk hozzá a citrom levét, a zöldborsót, a tejszínt és a tárkonyt és főzzük tovább 5p/visszaforgató/100°C/1 fokozaton.

Cipó

Hozzávalók:

80 g lenmag

200 g tönkölybúza

250 g kenyérliszt (BL80)

300 g víz

25 g friss élesztő

csipet cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

1. A lenmagot és a tönkölybúzát mérjük a keverőedénybe és őröljük lisztté 1p/10 fokozaton.

2. A vizet, a cukrot és az élesztőt tegyük a keverőedénybe majd 3p/37°C/2 fokozaton "futtassuk fel".

3. Adjuk hozzá a lisztet és a sót és 3p/zárt üst/búzakalász fokozaton dagasszuk meg.

A tésztát vegyük ketté, formázzunk belőle cipót és kelesszük a duplájára (kb. fél óra). A megkelt tésztát a 220°C-os sütőben süssük aranybarnától picit sötétebbre kb. 35 perc alatt (sütő függő), alsó-felső sütésen. Majd ezt követően további 10 percig süssük csak alsó! sütésen. Keményebb lesz a kérge a normál kenyértől, de így nem ázik át. Ha kihűlt a cipó, vágjuk le a tetejét, a belsejét vagy kikaparjuk vagy lenyomkodjuk és belekanalazzuk a levest!

Garantált siker lesz! :) 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr946120424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr