Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Nyári saláta fekete szezámmagos csirkemellel

2015. június 01. - Thermomix Blog

Ez egy tipikusan megúszós recept, igaz nem Thermomixszel készült.. :) Tokkal - vonóval 15 perc, bármilyen salátát el lehet hozzá készíteni. Nem utolsósorban mutatós, könnyed nyári étel. Ebédre vagy vacsorára tökéletes választás.

Nyári saláta fekete szezámmagos csirkemellel

Hozzávalók:

fél csirkemell

3 ek. olívaolaj

fél citrom leve

3-4 marék rukkola

1 avokádó

koktélparadicsom

4-5 szál zöld spárga

2-3 szelet fekete erdei sonka

fenyőmag

bors

balzsamecet

fekete szezámmag

Elkészítés:

1. Készítsük össze a salátát. Tegyük egy tálba a rukkolát, darabolt paradicsomot, a kockázott avokádót és a sonkát. Öntsünk rá kis olívaolajat, nyomjuk rá a citrom levét és keverjük össze.

2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele egy kis olívaolajat, a megtisztított feldarabolt spárgákat dobjuk bele, sózzuk, borsozzuk majd pár csepp citromlével kb. 2 percig pirítsuk át. Ezután adjuk hozzá a salátához. Pirítsuk meg 1-2 perc alatt a fenyőmagokat is, majd szintén adjuk a salátához.

3. A felkockázott csirkemelleket tegyük a forró serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá friss bazsalikomot és kb. 8-10 percig pirítsuk, adjuk hozzá a szezámmagot majd pirítsuk tovább 2 percig.

Egyszerű, nagyszerű... Jó étvágyat! :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr167509246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr