Ez egy tipikusan megúszós recept, igaz nem Thermomixszel készült.. :) Tokkal - vonóval 15 perc, bármilyen salátát el lehet hozzá készíteni. Nem utolsósorban mutatós, könnyed nyári étel. Ebédre vagy vacsorára tökéletes választás.
Nyári saláta fekete szezámmagos csirkemellel
Hozzávalók:
fél csirkemell
3 ek. olívaolaj
fél citrom leve
3-4 marék rukkola
1 avokádó
koktélparadicsom
4-5 szál zöld spárga
2-3 szelet fekete erdei sonka
fenyőmag
só
bors
balzsamecet
fekete szezámmag
Elkészítés:
1. Készítsük össze a salátát. Tegyük egy tálba a rukkolát, darabolt paradicsomot, a kockázott avokádót és a sonkát. Öntsünk rá kis olívaolajat, nyomjuk rá a citrom levét és keverjük össze.
2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele egy kis olívaolajat, a megtisztított feldarabolt spárgákat dobjuk bele, sózzuk, borsozzuk majd pár csepp citromlével kb. 2 percig pirítsuk át. Ezután adjuk hozzá a salátához. Pirítsuk meg 1-2 perc alatt a fenyőmagokat is, majd szintén adjuk a salátához.
3. A felkockázott csirkemelleket tegyük a forró serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá friss bazsalikomot és kb. 8-10 percig pirítsuk, adjuk hozzá a szezámmagot majd pirítsuk tovább 2 percig.
Egyszerű, nagyszerű... Jó étvágyat! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.