Reggeli
Már gyerekkoromban sem voltam reggelizős típus- nem anyukám hibájából- egész egyszerűen valahogy ez szinte mindig kimaradt. Tudom, tudom a legfontosabb étkezés blabla... :) Az évek során ez azért változott, ma már szinte kétnaponta reggelizem, azt hiszem ez elég nagy haladás az előzőekhez képest!
Ma, egyik kedvenc reggelimet osztom meg veletek! Amellett, hogy rendkívül egészséges, tápláló, még finom is, ráadásul változatosan elkészíthető!
Zabkása
Hozzávalók (2 személyre):
70-100g zabpehely
400g TM kókusztej (tejből is elkészíthető)
ízlés szerint édesíthejük mézzel, nyírfacukorral
csipet só
fahéj
aszalt és friss gyümölcsök
Elkészítés:
1. A zabpelyhet mérjük a keverőedénybe, 3mp/7 fokozaton aprítsuk (apró szemű zabpehelynél nem szükséges).
2. Öntsük bele a tejet, édesítsd ízlésednek megfelelően, csipet só, fahéj, majd főzzük 10p/80C/1 fokozaton
3. Gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel tálaljuk.
Reggelizésre fel! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.