Hamarosan indul az eperszezon, de már most is finom epreket lehet kapni a piacon.
Valami nagyon egyszerű, gyümölcsös desszertre vágytunk, eper volt otthon, menta is maradt a hétvégi mojitózásból, így adta magát, ebből mentás eperhab lesz.
Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni, én legközelebb mangóval próbálom ki. :)
Mentás eperhab
Hozzávalók:
5-6 db eper
5 tojásfehérje
150 g nyírfacukor- illetve mindenkinek ízlésének megfelelően
fél lime leve
4-5 mentalevél
Elkészítés:
1. Az epret, a nyírfacukrot és a mentalevelet tegyük a keverőedénybe 10mp/8 fokozaton aprítsuk.
2. Helyezzük be a lepkét a keverőedénybe, adjuk hozzá a további hozzávalókat, majd 6-7p/3 fokozaton habosítsuk. (Tojások méretétől függ, nekem kb. 60 grammosak voltak.)
Tálkákba kanalazva, lehűtve tálaljuk.
Érdemes szobahőmérsékletű tojásfehérjét használni és pici csipet sóval felverni, úgy még hamarabb elkészül!
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.