Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

"Rákóczi Túrós" Mousse - Almárium Bisztró

2014. április 18. - Thermomix Blog

r_k_czi_t_r_s_1397834480.jpg_616x725

Pár blogbejegyzéssel ezelőtt olvashattatok az Almárium Bisztróról. Akkor a séf srácok ígéretet tettek nekem, hogy kapok tőlük receptet, az ígéret szép szó, íme a recept!

"Rákóczi Túrós" Mousse

Hozzávalók:

Krém:

265 g angolkrém

265 g túró

65 g porcukor

10 g zselatinlap

400 g habtejszín

Elkészítés:

1. Áztassuk be a zselatinlapot.

2. A habtejszínt verjuk habbá a pillangóval  3-6p/3 fokozat. Folyamatosan ellenőrizve, ne verjük túl, mert vaj lesz belőle! Tegyük félre.

3. A cukrot őröljuk porrá 10mp/10 fokozaton, adjuk hozzá az angolkrémet (330 g habtejszín, 65 g cukor, 4 tojás sárgája, pillangóval 10p/70°C/3 fokozat), a túrót, a kinyomkodott zselatinlapot és habosítsuk a pillangóval 30mp/3 fokozaton.

4. Óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínhabot és további 1p/2 fokozaton keverjük hozzá.

Barack "szósz"

Hozzávalók:

200 g aszalt sárgabarack

cukorszirup

2 - 4 cl barackpálinka

Elkészítés:

1. Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot 10mp/8 fokozaton. Tegyük félre.

2.Főzzük fel a cukorszirupot (cukor, víz 1:1 aránya 100°C-on addig főzve, amíg be nem sűrűsödik). Adjuk hozzá a sárgabarackot és a pálinkát 10p/100°C/2 fokozaton főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Linzer tészta

Hozzávalók:

50 g porcukor

100 g vaj

150 g liszt

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit tegyük a keverőedénybe 2p/3 fokozaton keverjük össze. A tésztának teljesen össze kell állnia.

2. Nyújtsuk ki vékonyra, 200°C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt süssük meg.

Tálalni több módon is lehet. Poharakba szedve, alulra kerül a linzer tészta, rá a sárgabarack szósz, a túró rétegezve. 

A túrós krémet akár fagylaltkanállal is szervírozhatjuk, alatta a linzer tésztával, meglocsolva a szósszal, de akár a krémet kis szilikon formába is önthetjük és abban hűtjük ki.

A képen szereplő be van vonva tojáshabbal (100 g cukor, 100 g tojásfehérje 5p/3 fokozaton felverve) és picit rá van sütve. 

Én maradok a poharas verziónál. :)

 

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr776051119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr