Pár blogbejegyzéssel ezelőtt olvashattatok az Almárium Bisztróról. Akkor a séf srácok ígéretet tettek nekem, hogy kapok tőlük receptet, az ígéret szép szó, íme a recept!
"Rákóczi Túrós" Mousse
Hozzávalók:
Krém:
265 g angolkrém
265 g túró
65 g porcukor
10 g zselatinlap
400 g habtejszín
Elkészítés:
1. Áztassuk be a zselatinlapot.
2. A habtejszínt verjuk habbá a pillangóval 3-6p/3 fokozat. Folyamatosan ellenőrizve, ne verjük túl, mert vaj lesz belőle! Tegyük félre.
3. A cukrot őröljuk porrá 10mp/10 fokozaton, adjuk hozzá az angolkrémet (330 g habtejszín, 65 g cukor, 4 tojás sárgája, pillangóval 10p/70°C/3 fokozat), a túrót, a kinyomkodott zselatinlapot és habosítsuk a pillangóval 30mp/3 fokozaton.
4. Óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínhabot és további 1p/2 fokozaton keverjük hozzá.
Barack "szósz"
Hozzávalók:
200 g aszalt sárgabarack
cukorszirup
2 - 4 cl barackpálinka
Elkészítés:
1. Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot 10mp/8 fokozaton. Tegyük félre.
2.Főzzük fel a cukorszirupot (cukor, víz 1:1 aránya 100°C-on addig főzve, amíg be nem sűrűsödik). Adjuk hozzá a sárgabarackot és a pálinkát 10p/100°C/2 fokozaton főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Linzer tészta
Hozzávalók:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit tegyük a keverőedénybe 2p/3 fokozaton keverjük össze. A tésztának teljesen össze kell állnia.
2. Nyújtsuk ki vékonyra, 200°C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt süssük meg.
Tálalni több módon is lehet. Poharakba szedve, alulra kerül a linzer tészta, rá a sárgabarack szósz, a túró rétegezve.
A túrós krémet akár fagylaltkanállal is szervírozhatjuk, alatta a linzer tésztával, meglocsolva a szósszal, de akár a krémet kis szilikon formába is önthetjük és abban hűtjük ki.
A képen szereplő be van vonva tojáshabbal (100 g cukor, 100 g tojásfehérje 5p/3 fokozaton felverve) és picit rá van sütve.
Én maradok a poharas verziónál. :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.