Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Pizzatészta- pizzaszósz

2014. május 15. - Thermomix Blog

pizza4_1400169984.JPG_1211x1072

Pizza- a megunhatatlan, a változatos, ráadásul a "homemade" a legfinomabb! Régen mindig rendeltük a pizzát, ma ez már szinte elképzelhetetlen. Mostanában nem csak a feltétekkel szoktam játszani, hanem a tésztával is. Mindig valamilyen magot őrlök még a liszthez. A képen látható lenmag, tönkölybúza és pizzaliszt keveréke, az egészség jegyében- vagyis ezzel nyugtatom magam :). Isteni finom! :) Estére válasszatok egy jó filmet és mellé süssetek egy pizzát! Legjobb program ebben a "remek" időben!

Pizzatésza

Hozzávalók (2db 32cm-es pizzához):

150 g tej

50 g lenmag

50 g tönkölybúza

200 g pizzaliszt (00)

1/3 élesztő

1 csipet cukor

1 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A lenmagot és a tönkölybúzát tegyük a keverőedénybe és 1p/10 fokozaton őröljük lisztté. Tegyük félre.

2. A tejet, az élesztőt és a cukrot "futassuk fel" a keverőedényben 3p/37°C/2 fokozaton.

3. Adjuk hozzá a liszteket, a sót és az olívaolajat majd 3p/lezárt üst/búzakalász fokozaton dagasszuk meg.

Meleg helyen kb. 15-20 perc kelesztés után kör alakúra nyújtjuk, 230°C-ra előmelegített sütőben kb.10- 15 perc alatt megsütjük.

Természetesen sima lisztből is el lehet készíteni, arányok ugyanazok. Próbáltam már réteslisztből is, akkor egy nagyon lágy, finom tésztát kaptam. Ha sima lisztből készítitek, mindenképpen a kenyérlisztet (BL80) ajánlom, de a legfinomabb pizzát a pizzalisztből vagyis a 00-ás lisztből fogjátok elkészíteni. Érdemes beszerezni, mert tényleg sokkal sokkal finomabb lesz.

Paradicsomszósz:

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma

500 g sűrített paradicsom (dobozos)- hamarosan már igazi paradicsomból is lehet

bors

bazsalikom

oregánó

csipet cukor

1 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A fokhagymát tegyük a keverőedénybe majd 3mp/5 fokozaton felaprítjuk.

2. Adjuk hozzá az olívaolajat és dinszteljük 3p/Varoma/1 fokozaton.

3. Jöhet a paradicsomszósz és a fűszerek majd 5p/100°C/1 fokozaton összefőzzük.

4. A legvégén pedig 10mp/7 fokozaton pürésítjük.

Kenhetjük is a pizzatésztára, feltétnek válasszatok hozzá pármai sonkát, olaszkolbászt stb. igazából bármi kerülhet rá, szórjátok meg gazdagon sajttal és mehet is a forró sütőbe.

Jó étvágyat!

 


Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr266169967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr