Nem győzöm hangsúlyozni, a spárga a tavaszi szezon királya - nálam legalábbis mindenképpen! A spárgakrémleves egy könnyű, gyorsan elkészíthető leves. Selymes, üde ízvilágú és gyönyörű a színe is. Próbáljátok ki, ajánlom még annak is, aki nem szereti a spárgát (néhány éve még én sem szerettem).
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
500 g zöldspárga
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g levesalaplé
200 g tejszín
pár csepp balzsamecet, ízlés szerint
só
bors
1-2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. Tegyük a hagymákat a keverőedénybe majd aprítsuk 5mp/ 5 fokozaton.
2. Adjuk hozzá az olívaolajat és dinszteljük meg 3p/Varoma/1 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a megtisztított (az esetleges fás részektől eltávolított) spárgát, harmadolva és aprítsuk 10mp/7 fokozaton.
4. Adjuk hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és főzzük 8p/80°C/1 fokozaton.
5. Öntsük hozzá a tejszínt, a balzsamecetet és 2p/10 fokozaton krémesítsük.
Jó étvágyat! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.