Ezt a dél-olasz receptet spagettiből vagy penne tésztából készítik. Hétvégén egy leánybúcsúban készítettem ezt a receptet, természetesen a chippendale show után került tálalásra, az örömlányok pennéje. Hatalmas sikert aratott az étel neve, de még nagyobbat az íze :) Próbáljátok ki, tényleg érdemes.
Penne alla puttanesca
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
130 g magozott fekete olívabogyó
30 g szardella filé
30 g extra szűz olívaolaj
500 g darabolt paradicsomkonzerv
100 g kapribogyó, lecsöpögtetve
1 ek. só
1500 g víz
360 g penne tészta
1 ek. aprított petrezselyem
frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. Tegyük a fokhagymát, az olívabogyót és a szardellát az üstbe, majd aprítsuk 5mp/5 fokozaton. A spatula segítségével kaparjuk az üst aljára a hozzávalókat.
2. Öntsük hozzá az olajat, pirítsuk meg 3p/Varoma/1 fokozaton.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot, a kapribogyót, majd főzzük 12p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton. Tegyük félre egy tálba és tartsuk melegen.
4. Öntsük a vizet és az 1 ek. sót az üstbe, majd forraljuk fel 11p/100°C/1 fokozaton.
5. Adjuk hozzá a tésztát és főzzük leírás szerinti perc/100°C/visszaforgató/1 fokozaton. A tészta 'al dente' legyen. Szűrjük le a tésztát a Varoma tál alsó részébe és rakjuk a paradicsomszószos tálba. Adjuk hozzá a borsot és a petrezselymet, alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.