Gasztroszerelem egy gombnyomással

Thermomix Blog

Thermomix Blog

Burrito, Guacamole, Babpüré

2014. október 28. - Thermomix Blog

burrito3_1414504812.jpg_516x615

Tüzes, fűszeres, csípős ízek kedvelőinek ajánlom elsősorban ezt a receptet. Gyorsan (marha függő), egyszerűen el lehet készíteni. Nagyon laktató, de ennek ellenére abbahagyhatatlan étel. Guacamole és a babpüré mártogatósnak sem utolsó, ráadásul ezt már 1 nappal előre el is készíthetjük. Tortilla receptet a gyrosnál találtok, ebből is érdemes nagyobb mennyiséget egyszerre elkészíteni, lehet fagyasztani is.

Burrito

Hozzávalók:

8 tortilla

500 g marhanyak (lehet lapocka is), kockázva

100 g darált marhahús

300 g sűrített paradicsom (passata)

1 nagyobb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

30 g olaj

150 g kukoricasör (Corona)

100 g alaplé

2 kocka étcsokoládé

1 ek. oregánó

1 tk. római kömény

2-3 db chili , jalapeno

késhegynyi fahéj

só- ízlés szerint

200 g cheddar sajt

100 g mozzarella sajt

Guacamole

Hozzávalók:

5 ág koriander, friss, csak levél

100g hagyma, félbevágva

2 chilipaprika (közepesen erős), félbevágva, kimagozva

1 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

450g avokádó, érett, hámozva, kimagozva

2 evőkanál citromlé

1 kávéskanál só

Babpüré

Hozzávalók:

300 g főtt vörös vesebab (lehet konzerv is, lecsöpögtetve)

50 g lilahagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1-2 ek. tejföl

1 lime leve, fél lime héj

chili- ízlés szerint

bors

Elkészítés:

1. Először a Guacamole-t készítsük el. Tegyük a koriandert a keverőedénybe, aprítsuk 3mp/5 fokozaton.

2. Adjuk hozzá a hagymát, chilit, fokhagymát, paradicsomot, aprítsuk fel 5mp/5 fokozaton. Tegyük egy külön tálba és rakjuk félre.

3. Az avokádót, citromlevet és sót vágjuk 5mp/4 fokozaton.

4. Adjuk hozzá a hagyma-paradicsom keveréket, keverjük 10mp/3 fokozaton. Ízesítsük sóval, ha szükséges, tároljuk hűtőben fogyasztásig. 

5. Babpüré. Tegyük a hozzávalókat a tejföl és a lime kivételével a keverőedénybe, pürésítsük 15mp/6 fokozaton. Adjuk hozzá a tejfölt a lime levét és héjat, majd keverjük el 10mp/3 fokozaton. Tegyük félre egy tálba, fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.

6. Burrito. A vöröshagymát és a fokhagymát tegyük a keverőedénybe 5mp/5 fokozaton aprítsuk.

7. Adjuk hozzá az olajat és dinszteljük meg 3p/Varoma/1 fokozaton.

8. Tegyük a keverőedénybe a húsokat és pároljuk át 5p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton.

9. Jöhet az oregánó, a római kömény, a chilik ízlés szerint, az étcsokoládé, majd 2p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton keverjük össze.

10. Öntsük rá a paradicsomszószt, a sört és az alaplevet, sózzuk és főzzük puhára a húst 55p/100°C/visszaforgató/1 fokozaton. Nekem ennyi idő alatt megpuhult, ha kicsit "öregebb" a marha elképzelhető, hogy több idő kell neki. Addig főzzük, míg puha nem lesz, negyed óránként 80-100 g alaplevet adjunk hozzá. A ragunak jó szaftosnak kell lennie.

11. A tortillákat kenjük meg babpürével, tegyük rá a ragut, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, tekerjük fel, tetejére pedig mozzarella sajtot tegyünk. Olvasszuk rá a sajtot előmelegített sütőben.

Tálalhatjuk még rukkola salátával is.

Jó étvágyat! :)

 

 

 

Copyright:  a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thermomixelj.blog.hu/api/trackback/id/tr216840913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://www.facebook.com/pages/Thermomix-Blog/1463091170574823?_rdr