Külalakra nem hasonlít a tradicionális császármorzsához, ízében annál inkább. Arról nem is beszélve, hogy sokkal gyorsabban elkészül így, nem kell a főzőlap mellett állni és folyamatosan kevergetni. Anyukám legfinomabb sárgabaracklekvárjával és szilvasziruppal tálalva isteni.
"Császármorzsa"
Hozzávalók:
80 g cukor
6 tojás
Csipet só
370 g tej
180 g liszt
Vaj, a tepsihez
50 g mazsola
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Tegyünk 40 g cukrot az üstbe, porítsuk 10 mp/10 fokozaton. Rakjuk egy tálba és tegyük félre.
3. Helyezzük be a pillangót. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét és a sót tegyük az üstbe, verjük fel 5p/3 fokozaton, amíg kemény nem lesz. Vegyük ki a pillangót. A felvert tojást tegyük egy tálba és rakjuk félre.
4. Öntsük a tejet, tojássárgáját, 40 g cukrot és a lisztet az üstbe, keverjük össze 30 mp/4 fokozaton.
5. Adjuk hozzá a felvert tojást és keverjük bele 45 mp/3 fokozaton a spatula segítségével.
6. A vajjal kenjük ki a tepsit, a keveréket öntsük bele és szórjuk meg mazsolával. Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg nem lesz a tészta aranybarna. Két villa segítségével daraboljuk fel a tésztát falatnyi darabokra, majd süssük még 2-3 percig.
7. Helyezzük a palacsintát 4 meleg tányérra, szórjuk meg a félretett porcukorral és azonnal tálaljuk.
A tepsi kikenése helyett sütőpapírt szoktam használni, itt vigyázni kell, ha darabolod a tésztát a papír ne sérüljön.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.