Ezt a hőséget csak egy ilyen tortával lehet elviselni. Elkészítése 5 percet vesz igénybe, bármilyen gyümölccsel variálhatjuk. Én szilvát, szedret és epret használtam hozzá. Tejtermék helyett banánnal krémesítettem, így "mindenmentes", glutén- és tejérzékenyek, sőt paleosok is fogyaszthatják. Banán helyett használhatunk érett(!!!)avokádót is.
Fagyitorta
Hozzávalók:
250 g fagyasztott szilva
250 g fagyasztott szeder
250 g fagyasztott eper
75 g eritrit vagy bármilyen más édesítő
2,5 - 3 db nagy banán
18 cm átmérőjű tortaforma
Elkészítés:
1. Tegyük az eritritet a keverőedénybe és porítsuk 10 mp/10 fokozaton. Tegyük félre egy tálba.
2. A legvilágosabb színű gyümölccsel kezdjünk - így megúszhatjuk a mosogatást- jelen esetben tegyük a szilvát a keverőedénybe, adjunk hozzá 25 g eritritet, 1 db banánt majd 15 mp/10 fokozaton pürésítsük le. Helyezzük be a pillangót és krémesítsük 10 mp/4 fokozaton. Oszlassuk el a tortaformában, majd tegyük be a fagyasztóba míg a második réteg elkészül.
3. Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a szederrel és az eperrel is. Arányok ugyanazok.
4. A tortaformát tegyük 1-1,5 órára a mélyhűtőbe ezután szépen szeletelhető lesz.
Friss gyümölccsel díszíthetjük. Jó hűsölést.. :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.