Tavasz van, tavasz van
..mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy megjelent a piacokon a medvehagyma! Imádom, hiszen nagyon sok finomságot készíthetünk belőle! Azt tudtátok, hogy a medvehagymának már külön fesztiválja is van?! Aki teheti látogasson él április 12-13-án Orfűre a XI. Medvehagyma Fesztiválra! Program, infó itt található: http://orfumuskatli.hu/hu/fooldal
A diós medvehagyma pesto ismerőseink körében is nagyon népszerű. Az idei év első üvegét, kedves barátaink Évi és Pisti kapta, megyek és csinálok még egy adaggal, mert a mai vacsoránk csirkés, parmezános, medvehagyma pesto-s, pirított diós tészta lesz! :) Medvehagyma dióval párosítva telitalálat!
Diós medvehagyma pesto
Hozzávalók:
50g parmezán sajt, darabolva
30g pecorino, darabolva
30g dió
2 fokhagymagerezd
80g medvehagyma - megmosva, lecsepegtetve
150g extra szűz olivaolaj
1/2 teáskanál só
Elkészítés:
1. Tedd a permezánt és a pecorinot a keverőedénybe és "reszeld" le 15mp/10 fokzaton, majd tedd félre egy tálba
2. A diót, a fokhagymát, a medvehagymát, és az olivaolajat a keverőedénybe tesszük és aprítjuk 20mp/7 fokozaton
3. Add hozzá a sót, a lereszelt sajtot és keverd össze 20mp/4 fokozaton.
Légmentesen záródó üvegben, hűtőszekrényben tároljuk!
Mi legyen a következő medvehagymás recept? Várom a javaslatokat! :)
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.