A gasztronómiai élmény mellett parádés kilátásban- Budai vár, Lánchíd- lehet részünk mindazoknak, akik ellátogatnak a Spoon Cafe & Lounge fedélzetére.
Az étterem étlapja széleskörű - a magyar specialitásokon keresztül a külföldi trendek elvárásainak is megfelel, továbbá a távol-keleti konyhák választékát is kínálja.
Gondolom, az nem kérdés, hogy használnak-e Thermomixet- természetesen igen, sőt nem is egyet! ;)
"Félelmetes állagot érek el a vele. Nagy hasznát vesszük a molekuláris gasztronómiában, mert fontos a beállított hőmérséklet. Nagyobb rendezvényeken a hollandi alapú mártásokat készítjük Thermomixszel, emellett saját fűszerkeverékeket csinálunk- pl. a most étlapon lévő szürkemarha fűszerpáca is ebben készült. Aprító funkcióját maximálisan kihasználjuk, emellett krémleveseket, püréket készítünk vele. Kiemelném még: a mérleget szeretem. Próbáltuk a pároló részt is, használgatjuk, maximum 4 fős rendelés esetén és inkább hal párolására."- Szűcs Róbert chef- Spoon Cafe&Lounge
Kacsamell, petrezselyem veloute, zöldfűszeres gnocchi, sültpaprika salsa
Hozzávalók:
2 db kacsamell
só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
Elkészítés:
1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vákuumzacskóban, vízfürdőben, a párolókosárba helyezve 60p/60°C/1 fokozaton pároljuk.
2. Ezután serpenyőben, kevés olívaolajon, először a bőrös felével megsütjük, mindkét oldalát kb. 1-1 percig. Tálalás előtt minimum 5 percet pihentetjük.
Petrezselyem velute:
Hozzávalók:
4 szár petrezselyem gyökér
6 csokor petrezselyemzöld
kis darab vaj
4 szál újhagyma
2-3 ek. tejszín (min. 30% zsírtartalmú)
100 g zöldségalaplé
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. 2 szál petrezselyem gyökeret a keverőedénybe teszünk 15mp/10 fokozaton aprítjuk.
2. Hozzáadjuk a zöldségleves alapot, a másik két feldarabolt gyökeret, az újhagymát, sózzuk majd 10p/100°C/6 fokozaton puhára főzzük.
3. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, a vajat, a tejszínt 2p/10 fokozaton pürésítjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük és átszűrjük.
Gnocchi:
Hozzávalók:
100 g víz
100 g liszt
80 g vaj
3-4 db tojás
só
zsálya, kakukkfű, snidling- kis csokornyi, finomra vágva
Elkészítés:
1. A vizet, a vajjal 4p/100°C/1 fokozaton felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk 2p/3 fokozaton összekeverjük. A tésztának teljesen össze kell állnia.
3. A hőfokot visszavesszük 70°C-ra, mikor elérte a hőfokot hozzáadjuk a zöldfűszereket, a tojásokat egyesével és 3p/3 fokozaton összekeverjük. A tésztát félretesszük és kihűtjük.
4. A kihűlt tésztát habzsákba töltjük, és egyenes csövön át nyomva 3-4 centiméteres darabokat vágunk. Sós vízben, pár perc alatt készre főzzük.
Sültpaprika salsa:
Hozzávalók:
4 db kápia paprika
1 db zöldalma
snidling, finomra vágva
só
frissen őrölt bors
pár csepp extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
1. A paprikákat nyílt lángon feketére sütjük, majd folpackba csomagolva 10 percig pihentetjük, kihűtjük.
2. A kihűlt paprikákat megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, erét kiszedjük. A zöldalmával, snidlinggel együtt a keverőedénybe helyezzük, rácsöpögtetünk néhány csepp olívaolajat, borsozzuk 5mp/4 fokozaton aprítjuk.
Copyright: a blogon lévő összes írás, recept, fotó a szerző kizárólagos tulajdonát képezi melyet engedély nélkül másolni- akár részletenként is, terjeszteni csak előzetes engedéllyel lehet a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében.